Suomi 100 -juhlavuosi ja kansainvälinen ulottuvuus

Suomi juhlii ensi vuonna satavuotista itsenäisyyttään. Virallista ohjelmaa ja hanketta koordinoi Suomi 100 -juhlavuoden valtuuskunta. Valtioneuvoston kansliassa toimii valtuuskunnan/hankkeen sihteeristö, ja sen yhteydessä hankkeen alueverkosto, jossa kaikki maakuntien liitot ja kuusi suurinta kaupunkia ovat palkattujen koordinaattorien kautta edustettuina. Aluekoordinaattoreilta saa oman alueen osalta tarkempaa tietoa ja apua juhlavuoden järjestelyissä, valmisteluissa, ja mahdollisen tuen hakemisessa.

Juhlavuoden teema on Yhdessä. Sitä halutaan tulkittavan myös niin, että juhlimme yhdessä kansainvälisten yhteistyökumppaniemme kanssa, jotka myös osaltaan juhlistavat meidän juhlaamme. Esimerkiksi Tallinnan Vapauden aukiolla pidetään ensi kesäkuussa laulujuhla Yhteinen sävel, Ruotsissa järjestetään kaupunkijuhlat jne. Myös ystävyyskuntia ja muita hyviä ulkomaisia partnereita toivotaan mukaan.

 

Tavoitteena on kasvattaa Suomen yleistä näkyvyyttä ja tunnettavuutta juhlavuoden sisältöjen ja teemojen avulla. Kohdemaina ovat naapurit, Pohjoismaat ja maakuvatyön painopistemaat. Hanke yrittää aktivoida ja tukea ulkosuomalaisia, ja luoda tärkeimpiin kohdemaihin 1-2 kohokohtaa. Mikäli ystävyyskunnassanne olisi joku juhlavuoteen liittyvä tapahtuma, olisi hyvä saattaa se hankkeen ja suurlähetystön tietoon. Olkaa aktiivisia, eikä liian arkoja tässä viestinnässä. Yhteistyössä ovat mukana UM, kulttuuri- ja tiedeinstituutit, vienninedistämisorganisaatiot, Team Finland, ja mm. ulkosuomalaiset. Monet ulkovaltiot ottavat juhlan huomioon.

Suomi 100 juhlavuoteen liittyy lukuisia hankkeita, joilla myös on kansainvälistä ulottuvuutta, esimerkiksi koulutukseen liittyvä hundrED -hanke.

Kuntaliitto toivoo, että valmistauduttaessa juhlavuoteen, myös kansainväliset yhteydet kunnissa muistetaan ottaa mukaan valmisteluun, ja kansainvälisiä asioita hoitavat myös miettisivät juhlavuotta ensi vuoden aktiviteetteja valmisteltaessa.

Lisätietoja Suomi100 -juhlavuodesta: http://suomifinland100.fi/

Lisää uusi kommentti

Puhdas teksti

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.