Verkkotiedottajien tapaaminen Logomossa 4.-5.2.

Verkkoviestijät verkostoituivat Turussa

Reilun vuoden tauon jälkeen verkkotiedottajien oli taas aika kokoontua kaksipäiväiseen seminaariin. Tänä vuonna tapahtuman järjesti Turku yhteistyössä Kuntaliiton kanssa. Tilaisuus pidettiin Logomossa, joka tarjosi erinomaiset puitteet seminaariin. Kahden päivän aikana osallistujat saivat nauttia mielenkiintoisista aiheista ja loistavista puhujista.

​Kun näin suuri joukko verkkoviestijöitä tapaa, ovat verkkopalvelu-uudistukset eri näkökulmista aina ajankohtainen aihe. Esteetöntä verkkopalvelua esittelivät Vaasan ja Hämeenlinnan edustajat. Verkkosivuston toteutuksesta Wordpressillä kertoi Riihimäki.

Turun verkkopalvelu-uudistusta ja samalla ketterää hanketta puolestaan avasi DriveTurun ohjelmajohtaja Päivi Saalasto ja kaupungin yhteistyökumppani Wunderkrautin toimitusjohtaja Joonas Kiminki.

- Lähtökohdaksi uudistukselle otimme lauseen ”nyt tehdään ketterästi”. Fokukseen nousi mobile first -periaate, visuaalisuus ja adaptiivisuus. Näiden pohjalta lähdimme kirjoittamaan käyttäjätarinoita, joita sitten syntyikin runsaasti, Saalasto kertoi.

Ketterässä hankkeessa suunnitellaan jatkuvasti. Ajatuksena on, että muutos on normaalia ja luottamus tärkeää. Turun verkkopalvelu-uudistus toimii hyvänä esimerkkinä monituottajamallista, jossa kaupungilla on useampi yhteistyökumppani.

- Onnistuminen on yhteistä ja arvon tuottaminen on tärkeää. Lopputuloksena oli uusittu verkkopalvelu, josta kaikki ovat ylpeitä, Kiminki totesi.

Tilaisuuden viihteellisestä osuudesta vastasi kouluttaja ja tietokirjailija Katleena Kortesuo, joka päätti ensimmäisen päivän ohjelmaosuuden. Kortesuo nauratti yleisöä pohtiessaan muun muassa suomen kielen retorisia tehokeinoja ja esitellessään verkkosivun etusivun analysointityökalua. Yleisön joukosta nostettiin myös - pilke silmäkulmassa - esiin muutama ”ei näin” -esimerkki.

- Kuntien suurin ongelma on, että viestintä pyrkii miellyttämään kaikkia. Viestintään tarvitaan diktatuuria. Usein viestintä itse torpedoi omat tekstinsä, koska pelätään, että joku voi pahoittaa mielensä, Kortesuo tykitti.

Illalla osallistujat saivat nauttia toistensa hyvästä seurasta ja maukkaasta illallisesta paikallisessa ravintola Koulussa. Viihteestä vastasi paikallinen Rock Academyn nuorisobändi New Fashioned, joka hurmasi yleisön.

Kuvat: Hanna Suominen

Verkkotiedottajatapaamisessa esitetty materiaali löytyy SlideSharesta:
http://www.slideshare.net/Turunkaupunki/verkkotiedottajien-tapaaminen-ohjelma-2016.