Kunta-alan kv-organisaatiot ja järjestöt

Euroopan neuvoston kunta- ja aluehallintokongressin uusi Suomen valtuuskunta

Valtiovarainministeriö nimitti 13.6.2017 Kuntaliiton hallituksen toukokuussa tekemän esityksen mukaisesti kongressiin uuden valtuuskunnan. Valtuuskunta nimettiin, jotta sen poliittinen kokoonpano vastaisi kuntavaalien tulosta. Kongressin toimikausi on nelivuotinen, mutta kun Suomen valtuuskunta nimettiin kesken toimikautta, valtuuskunnan toimikausi päättyy muiden maiden valtuuskuntien mukana lokakuussa 2020.

Valtuuskunnassa jatkavat edelliseltä kaudelta Liisa Ansala (kesk. Rovaniemi), Juho Eerola (PS, Kotka), Saara Ilvessalo (Vihr., Turku) ja Juha Rostedt (Kok, Lahti), joskin Eerola nyt varajäsenenä ja Ilvessalo varsinaisena jäsenenä.

Uusiksi jäseniksi nimettiin kaupunginvaltuutetut Atte Kaleva (Kok, Helsinki), Pia Kauma (Kok., Espoo), ja Jani Kokko (SDP, Muurame). Uusia varajäseniä ovat Anni Ahlakorpi (Vas., Utsjoki), Irja Sokka (SDP, Kuopio) ja Joonas Könttä (Kesk., Jyväskylä).

Valtuuskunnan järjestäytymiskokouksessa puheenjohtajaksi valittiin, ensimmäiseksi kaksivuotiskaudeksi, Pia Kauma ja varapuheenjohtajaksi Jani Kokko. Puheenjohtajan tehtävän ottaa kahden vuoden kuluttua vastaan Atte Kaleva.

Kongressin täysistunto pidetään lokakuussa Strasbourgissa, jossa tämän 47 Euroopan maan jäsenjärjestöllä on päämajansa. Istunnon teema on: Hajautetut toimintatavat onnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan.

Lue lisää kunta- ja aluehallintokongressin toiminnasta.

Tags