Kinkkutemppu laajenee kuntien jätelaitoksiin: Älä heitä kinkun paistorasvaa viemäriin!

Kinkkutemppu on kampanja, jonka tavoitteena on kerätä ja kierrättää 100 000 kotitalouden joulukinkkujen paistinrasvat. Kinkkutemppuun osallistuminen on tänä vuonna helppoa, sillä keräyspaikkoja on noin 150 ympäri Suomea ja mukana on myös 27 kuntien jäteyhtiöiden keräyspistettä.

Suomalaiset syövät joka joulu noin 7 miljoonaa kiloa kinkkua, jonka paistamisen yhteydessä kotitalouksiin syntyy valtaisa määrä rasvajätettä. Putkiston tukkeutumisen välttämiseksi paistinrasvoja ei missään nimessä saa kaataa viemäriin, vaan ne kannattaa toimittaa hyödynnettäväksi asianmukaisella tavalla.

Kinkkutempun aikana kerätyistä rasvoista valmistetaan uusiutuvaa dieseliä. Keräyksen tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Tänä vuonna tavoitteena on saada Kinkkutemppuun mukaan 100 000 suomalaista kotitaloutta. Mikäli tavoite täyttyy, lahjoitussumma nousee 20 000 euroon. Lahjoituksen saa Hope ry, joka tukee vähävaraisia perheitä taloudellisesti ja välittämällä perheille esimerkiksi käytettyjä vaatteita ja harrastusvälineitä.

Viime vuoden 44 keräyspisteen määrä kasvaa noin 150:een. Keräysaika on 20.12.2017–4.1.2018.

Suomalainen kiertotalousosaaminen on maailman kärkeä, eikä Kinkkutemppua samassa mittakaavassa pystyttäisi toteuttamaan missään muualla maailmassa. Kinkkutemppu tehdään 14 toimijan yhteistyönä. Kuntaliitto on mukana kampanjassa.

Keräyksen päivämäärät, keräyspisteet ja lisätietoa kampanjasta löydät osoitteesta https://www.kinkkutemppu.com/

 

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme

Kuntaliiton ratkaisut teknisen toimen osaajapulaan

Teknisen alan työvoimapula on pahenemassa. Kunnista puuttuu kaavoittajia, rakennustarkastajia, kiinteistöinsinöörejä ja rakennuttajia sekä monia muita maankäytön, rakentamisen ja infrapalvelujen ammattilaisia.

Tutustu Kuntaliiton ratkaisuihin!