Kymmenettuhannet nuoret saaneet Taidetestaajat-hankkeessa ikimuistoisia taide-elämyksiä

Taidetestaajat-suurhankkeen ensimmäinen lukukausi lähestyy loppuaan, ja 8.-luokkalaisille on nyt järjestetty noin 80 000 taidevierailua. Luokat eri puolilta Suomea ovat matkustaneet taide-elämysten pariin niin busseilla, raitiovaunuilla, junilla, laivoilla kuin lentokoneillakin.

Vaikka ensimmäinen lukuvuosi on vasta puolivälissä, hankkeessa valmistaudutaan jo toiseen lukuvuoteen. Yksi tiiviin kehitystyön tuloksista Taidetestaajien seuraavalle kaudelle on se, että koulujen toiveet voidaan ottaa aiempaa paremmin huomioon jo ilmoittautumisvaiheessa. Koulujen ilmoittautuminen lukuvuodeksi 2018–2019 tapahtuu 15.1.–4.2.2018.

Taidetestaajat on Suomen historian suurin nuorten kulttuurihanke, jossa ovat mukana koko maan koulut Hangosta Utsjoelle. Kaikille kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen tarjotaan ilmaiseksi pääsyliput ja matkat kahdelle taidevierailulle. Koulut järjestävät itse ruokailut ja oppilaiden koulukuljetukset.

Kolme lukuvuotta (2017–2020) kestävä Taidetestaajat vie taiteen äärelle kaikkiaan noin 180 000 nuorta. Kaikki nuoret tekevät yhden taidevierailun omassa maakunnassaan ja yhden valtakunnalliseen kohteeseen, joista useimmat sijaitsevat Helsingissä. Taidevierailujen organisoinnissa huomioidaan erilaiset erityisryhmät. Taidetestaajia koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. 20 miljoonan euron hankkeen rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden.

Hankkeen tavoitteena on tarjota nuorille ikimuistoisia taide-elämyksiä ja kannustaa luomaan läheinen suhde taiteeseen. Vierailujen jälkeen 8.-luokkalaiset arvioivat kokemuksensa nettiselaimessa toimivalla sovelluksella. Nuorten taidekriitikoiden mielipiteitä pääsee seuraamaan koko Suomi, sillä arviot julkaistaan osoitteessa www.taidetestaajat.fi sitä mukaa kuin taidevierailuja tehdään.

Taidetestaajien kuulumisia voi seurata myös sosiaalisessa mediassa: www.facebook.com/taidetestaajat (Facebook) ja www.instagram.com/taidetestaajat (Instagram) sekä bit.ly/youtaide (Youtube).

Lisätietoja: www.taidetestaajat.fi tai vastaava koordinaattori Anu-Maarit Moilanen, anu-maarit.moilanen@taidetestaajat.fi.

Tagit