SOTE- ja maakuntauudistus

SOTE-MAKU-aikataulumuutoksilla vaikutuksia alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen lakivalmisteluun

Sote- ja maakuntauudistuksen aikataulun siirtymisellä on vaikutukset myös kasvupalvelu-uudistuksen aikatauluihin. Tämänhetkinen aikatauluarvio on, että kasvupalvelu-uudistukseen kytkeytyvät lakiesitykset menisivät eduskuntaan alkuvuodesta 2018.

Luonnos lakiesitykseksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista oli lausunnolla keväällä 2017 ja määräaikaan mennessä saapui kaikkiaan 342 lausuntoa, joista yli 190 kunnilta ja kuntayhtymiltä. Yhteenvedot mm. kuntien lausunnosta löytyvät oheisesta linkistä:

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan antaman valinnanvapauslausunnon myötä myös alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen lakiesityksen jättäminen viivästyy alkuperäisestä aikataulustaan. Uusi aikataulu tulee tarkentumaan elokuun loppuun mennessä.

Alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen lakiesitykseen liittyviin ns. sisältölakeihin kuuluvat laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalvelujen rahoittamisesta, laki rekrytointi- ja osaamispalveluista sekä laki kotoutumisen edistämisestä. Nämä lakiluonnokset olivat lausunnoilla 16.6. asti.

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Siniset kikkareet

Uudistuvat, erilaistuvat ja elinvoimaiset kunnat: tutustu Kuntaliiton ehdotuksiin hallitusohjelmakirjauksiksi

Eduskuntavaalit ovat myös kuntavaalit. Kokosimme kuntakentän 13 kärkitavoitetta kevään hallitusohjelmaneuvotteluihin.

Tutustu hallitusohjelmatavoitteisiin.