Kommentointiaikaa on 18.11.2018 saakka

Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokituksen päivitys (JHS 200) ensimmäiselle palautekierrokselle

JHS 200 palveluluokitus

Osana kuntatieto-ohjelmaa päivitetty kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus on nyt ensimmäisellä palautekierroksella. Kommentointiaikaa on 18.11.2018 saakka.

Suositus koskee kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitusta. Suositus käsittää määritelmät kuntien palveluista, kuvauksen luokittelun rakenteista sekä luokituksen soveltamisesta ja yhteyksistä muihin keskeisiin luokituksiin. Luokitusta noudetaan vuodesta 2021 alkaen.

Valtionhallinto käyttää luokitusta kuntiin kohdistuvassa tiedonkeruussa. Luokituksen käyttöönotto tukee myös kuntien omaa tiedonkeruuta. Lisäksi yhdistämällä nyt useat valtion ja kunnan tiedonkeruutarpeet se keventää kuntien raportointia nykyiseen verrattuna.

Luokituksen tehtävät ja palvelut on kuvattu organisaatioriippumattomasti, eikä se sisällä hierarkioita. Kunnat voivat itse oman tarpeensa mukaisesti luoda näitä oman tiedonkeruunsa tueksi.

Suora linkki suositusluonnoksen JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokituksen aineistoon sekä palautelomakkeeseen on:

http://www.jhs-suositukset.fi/web/guest/jhs/projects/jhs-200-paivitys/palautepyynto

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme