Kuntaliitto tiedottaa

Maakunnat toivovat kärkihankkeissa kehitettävien kansalaisdigipalveluiden nopeaa käyttöönottoa

ODA-, Virtuaalisairaala- ja UNA-hankkeet sekä AKUSTI-foorumi järjestivät tammi-helmikuussa kärkihankkeissa kehitettävien palveluiden valtakunnallista käyttöönottoa koskeneen aluekierroksen, johon osallistuivat myös sosiaali- ja terveysministeriön ja SoteDigi-kehittämisyhtiön edustajat. Yhteistyöalueittain toteutettuihin viiteen tilaisuuteen osallistui yhteensä yli 400 maakuntavalmistelun, kuntaorganisaatioiden ja sidosryhmien osallistujaa.

Saadun palautteen perusteella tilaisuudet nähtiin onnistuneiksi ja niiden kautta saatiin välitettyä tietoa hankkeiden sekä niissä kehitettävien palveluiden tilanteesta sekä kerättyä tietoa alueilta palveluiden käyttöönottoa koskevasta kiinnostuksesta. Saadun palautteen perusteella maakunnissa on suurta kiinnostusta palveluiden nopeaa käyttöönottoa kohtaan.

Tilaisuuksissa esiteltiin myös perustetun SoteDigi-kehittämisyhtiön tilannetta ja suunnitelmia. ”Oli hienoa, että pääsimme kertomaan SoteDigin kehitystehtävästä tällä aluekierroksella. Palveluiden ja tietojärjestelmien integraatio on sote-digitalisaation ydin ja SoteDigi toimii jatkossa keskeisenä toimijana myös kärkihankkeissa tuotettujen digipalveluiden kehittämisessä yhteistyössä kaikkien sote-toimijoiden kanssa.” kertoo hankejohtaja Päivi Hokkanen.

Karri Vainio

Karri
Vainio
Erityisasiantuntija

• Sote-rakenneuudistus
  • Sähköinen tiedonhallinta ja tietojärjestelmäratkaisut
Sosiaali ja terveys
Tieto- ja talous
Twitter-tili
Hanna Menna

Hanna
Menna
Erityisasiantuntija

+358 9 771 2043
  • AKUSTI-hankkeen sihteeristön tehtävät, projektit ja viestintä.
Sosiaali ja terveys
Tieto- ja talous