Maaseutu näkyväksi -webcast

Maaseutuun kohdistuvat vaikutukset näkyväksi maakunnissa!

Maakunta- ja sote-uudistuksen myötä uudet maakunnat tulevat päättämään asioista, jotka vaikuttavat sekä suoraan että välillisesti monella tavoin maaseudun asukkaiden, yrittäjien ja yhteisöjen arkeen. Lisäksi päätökset heijastuvat eri tavalla maakunnan eri alueille. Maakunta ja sote-uudistuksen maaseutuvaikutuksia avaavalle keskustelulle on näin ollen tilausta ja siihen vastaa Maaseutu näkyväksi -webcast, joka lähetetään suorana lähetyksenä Kunta.tv:stä, 15.8. klo 10.00 -12.00.

Maaseutu näkyväksi -webcastissa nostetaan esille Maaseutuvaikutusten arviointi työkaluna maakunta ja soteuudistuksessahankkeen maakuntapiloteista saatuja kokemuksia ja annetaan päätöksentekoon evästyksiä politiikkasuositusten muodossa. Ohjelmassa keskustellaan muun muassa siitä, miten hankinnoilla pystytään vaikuttamaan positiivisesti aluetalouteen ja yrittäjyyteen, miten palvelut voidaan varmistaa myös maaseutualueilla sekä miten maaseudun asukkaiden, yrittäjien ja yhteisöjen ääni saadaan kuuluviin tulevien maakuntien päätöksenteossa.

Ohjelma on suunnattu mm. maakuntien päättäjille, tuleville ehdokkaille, maakuntien ja kuntien viranhaltijoille, kuntapäättäjille sekä järjestötoimijoille, niin paikallisella kuin maakuntatasolla. Keskustelussa on neljä teemaa: Kainuun ja Pirkanmaan pilottien kokemukset, Maaseudun palvelut, Hankinnat ja yrittäjyys, Demokratia sekä Politiikkasuositukset. Kunkin teeman jälkeen on aikaa kysymyksille.  Lue ohjelma täältä.

Maaseutu näkyväksi -webcast on osa Maaseutu live- lähetyksiä ja sen tuottaa Kuntaliitto yhteistyössä Maaseutupolitiikan neuvoston kanssa. Webcast lähetetään Kuntatalolta ja sitä pääsee seuraamaan livenä tästä linkistä:           

Tallenne on katsottavissa Kunta.tv:ssä noin viikon päästä lähetyksestä.

 

Tagit
Taina Väre

Etunimi
Taina
Sukunimi
Väre
Erityisasiantuntija, maaseudun kehittäminen ja pienkunta-asiat

Yhteystiedot
Puhelinnumero
+358 9 771 2030
Kännykkä
+358 50 462 7279
Vastuualueet
  • Maaseudun kehittäminen
  • Pienkunta-asiat
  • Pienten kuntien neuvottelukunnan sihteeri
Organisaatio
Suomen Kuntaliitto ry
Yksikkö
Alueet ja yhdyskunnat
Tiimi
Alueet ja elinkeinot