Muutosjohtajat tyytyväisiä budjettiriihen tulokseen

Aiju Tuimala

Maakuntien muutosjohtajat kokoontuivat torstaina 30.8.2018 Helsinkiin keskustelemaan maakunta- ja sote-uudistuksen tilanteesta. Maakuntauudistuksen muutosjohtajien puheenjohtaja Aija Tuimala summasi tunnelmat seuraavasti ”Budjettiriihen tulos varmistaa, että uusien maakuntien valmistelutyö voi jatkua”.

Ministeri Anu Vehviläinen kertoi kokouksen puheenvuorossaan muutosjohtajille, että loppuvuoden 2018 ja ensi vuoden valmistelurahoituksen omarahoitusosuus poistuu kokonaan. Myös tämän vuoden kesäkuussa tehtyihin ICT-rahoituspäätöksiin tehdään sama muutos takautuvasti. Muutosjohtajat pitävät erinomaisena, että hallitus oli huomioinut maakuntien tämän toiveen.

Budjettiriihen tuloksena maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun ja toimeenpanon tukeen ja ohjaukseen ehdotetaan yhteensä 211 miljoonaa euroa. Muutosjohtajakokouksessa kuultiin, että summa jakautuu noin 93 miljoonan perusvalmistelurahoitukseen sekä 98 miljoonan ICT-kustannusten ja digimuutosohjelman rahoitukseen. Valmisteluvaiheen rahoitusta tullaan tarkastelemaan kokonaisuutena vuosia 2020−2023 koskevan julkisen talouden suunnitelmassa.

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista