Kansallista Tulevaisuuspäivää vietetään 1.3.2019

Tulevaisuuskeskustelu - Millaisen tulavaisuuden sinä haluaisit

Kansallinen Tulevaisuuspäivä 1.3.2019 kutsuu kuntia järjestämään paikallisia tulevaisuuskeskusteluja. Kunnissa tulevaisuuskeskusteluja voidaan järjestää kouluissa sekä kuntalaisten, kuntapäättäjien ja työntekijöiden kanssa.

Koulut ovat täynnä tulevaisuuden tekijöitä. Oppilaitokset ovat avainasemassa tulevaisuusajattelun ja tulevaisuuslukutaidon edistämisessä. Tulevaisuuskeskustelut ovat hyvä tapa yhdistää oppimiseen ja koulutyöhön kiinnostavia uudenlaisia teemoja ja sisältöjä.

Kunnissa tulevaisuuskeskusteluja voidaan myös järjestää kuntalaisten, kuntapäättäjien ja työntekijöiden kanssa. Tulevaisuuden kuntaa tehdään jo tänään. Tämän päivän päätöksillä ja teoilla on vaikutusta siihen, minkälaiseksi kunta kehittyy tulevaisuudessa. 

Tulevaisuuskeskustelut ovat hyvä tapa osallistaa laajat joukot ja käydä yhteistä keskustelua kunnan toimintaan vaikuttavista muutosvoimista, visioida tulevaa ja ideoida uusia rohkeita ratkaisuja ja toimintatapoja. Tulevaisuuskeskustelujen kautta sisäistyy tulevaisuuden ennakointi ja tulevaisuuslukutaito osaksi jokapäiväistä ajattelua ja työtä, mikä edistää pitkäjänteistä toimintaa ja päätöksentekoa. 

Järjestä tulevaisuuskeskustelu valmiiden materiaalien avulla

Tulevaisuuspäivän tilaisuudet voivat olla suuria tai pieniä, virallisia tai epävirallisia, julkisia tai sisäisiä keskustelutilaisuuksia.

Tulevaisuuskeskustelu voi olla esimerkiksi suuri julkinen tilaisuus kuntalaisille ja kuntapäättäjille. 
Tai se voi olla kuntapäättäjien oma tilaisuus tai vaikkapa työntekijöistä koostuvan tiimin kahvipöytäkeskustelu. 

Tulevaisuuskeskustelu on helppo järjestää valmiiden materiaalien avulla. Kouluissa oppilaiden kanssa järjestettävään tulevaisuuskeskusteluun löytyy omat materiaalit. Kuntalaisten, kuntapäättäjien ja kunnan työntekijöiden kanssa järjestettävään tulevaisuuskeskusteluun löytyvät omat materiaalit. 

Lisätietoa, ilmoittautuminen ja Tulevaisuuspäivän materiaalit löytyvät osoitteesta www.tulevaisuuspaiva.fi.

Tulevaisuuspäivää järjestävät Tulevaisuuskoulu, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus sekä Futures Specialists Helsinki yhteistyössä Opetushallituksen, Kuntaliiton, Sitran, Laurean ja lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Tulevaisuus ei tule, se tehdään – yhdessä. Tule sinäkin mukaan keskustelemaan vaihtoehtoisista tulevaisuuksista Tulevaisuuspäivänä! 

Kuntalainen, kuntapäättäjä tai kuntatyöntekijä! Oletko järjestämässä omaa Tulevaisuuspäivän tapahtumaa? Tai oletko kiinnostunut, mutta et ole vielä varma mitä Tulevaisuuspäivän viettäminen tarkoittaa? Vai hämmentävätkö megatrendit ja heikot signaalit? Entä miten tulevaisuustaulukkoa käytetään?

Vinkkejä tulevaisuuspäivän viettoon Webinaarista
 

Keskiviikkona 6.2.2019 klo. 15.30–17.00 järjestetään kunnille, kuntalaisille, kuntapäättäjille ja kuntatyöntekijöille tarkoitettu webinaari, jossa kerrotaan vinkkejä Tulevaisuuspäivän viettoon ja vastaillaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Seuraa webinaaria livenä täällä: https://www.youtube.com/watch?v=63YIfzrpB8Q

Tuula Jäppinen

Etunimi
Tuula
Sukunimi
Jäppinen
innovaatio-asiantuntija

Yhteystiedot
Puhelinnumero
+358 9 771 2583
Kännykkä
+358 50 520 0385
Vastuualueet
  • Palveluinnovaatiot, asiakas- ja käyttäjälähtöisyys
  • Uskalla kokeilla - kokeilevat kunnat ja alueet
  • Ennakointi ja tulevaisuustyö
Organisaatio
Suomen Kuntaliitto ry
Yksikkö
Kuntakehitys, demokratia ja johtaminen
Tiimi
Kuntamuutostiimi
Merja Lang

Etunimi
Merja
Sukunimi
Lang
palvelumuotoilija

Yhteystiedot
Puhelinnumero
+35897712098
Kännykkä
+358504136065
Vastuualueet
  • Uskalla kokeilla -ohjelma
  • CoSie-yhteiskehittämisen projekti
  • Ennakointi
Organisaatio
Suomen Kuntaliitto ry
Yksikkö
Kuntakehitys, demokratia ja johtaminen