Maakuntien käyttöön vuokrattavien rakennusten tilavuokrista alustavia arvioita

Maakuntien tilakeskus Oy on laskenut ensimmäiset alustavat kuntakohtaiset arviot maakuntien käyttöön vuokrattavien rakennusten tilavuokrista ja toimittanut ne kuntien käyttöön. Vuokralaskelmat perustuvat kesäkuussa 2018 lausunnolla olleeseen valtioneuvoston asetusluonnokseen sekä tietoihin, jotka kunnat ovat toimittaneet Maakuntien tilakeskuksen Optimaze-järjestelmään vuodenvaihteessa 2017–2018.

Samojen tietojen perusteella lasketut maakuntakohtaiset vuokra-arviot Maakuntien tilakeskus julkaisi toukokuussa 2018. Tässä laskennassa maakuntien yhteenlasketuksi vuokrasummaksi tuli 1,9 miljardia euroa, josta kuntien omistamien kiinteistöjen osuus on yli 700 miljoonaa euroa.

Niin kutsuttua siirtymäkautta koskevien tilavuokrien lopullinen laskentamalli määräytyy eduskunnan käsittelyssä parhaillaan olevien lakien vahvistamisen jälkeen annettavan valtioneuvoston asetuksen perusteella.

Vuokralaskelmat on tehty noin 4500:sta kuntien suoraan omistamasta kohteesta. Lisäksi järjestelmässä on noin 1500 kohdetta, joiden tiedoissa on ristiriitoja tai puutteita. Maakuntien tilakeskus Oy on avannut Optimaze-järjestelmän ja kunnat voivat halutessaan täydentää ja korjata puutteellisia tietoja järjestelmään.

Uutinen aiheesta Maakuntien tilakeskuksen verkkosivuilla

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista