Podcast: Uuden ajan kuntajohtajat luottavat yhteistyöhön ja verkostoihin

mm

Muutoksen mahdollistajat -sarjan toisessa jaksossa tutustutaan nuorten kuntajohtajien työhön. Mikä kuntajohtajan työssä houkuttaa ja mikä siinä on yllättänyt? Pitääkö kuntajohtajan olla somessa? Viestintäjohtaja Maira Kettusen vieraina kaksi Suomen nuorimpiin kuntajohtajiin kuuluvaa henkilöä, Vaalan Miira Raiskila ja Vimpelin Sami Gustafsson.  

Suomen kuntien johdossa on käynnissä sukupolven vaihdos. Nuoria kuntajohtajia on tällä hetkellä ennätysmäärä, ja alle 35-vuotias johtaja löytyy muun muassa Ruokolahdelta, Taivalkoskelta, Nousiaisista, Suomussalmelta, Vesilahdelta ja Inarista. Jaksossa 28-vuotias Gustafsson ja 29-vuotias Raiskila pohtivat omaa rooliaan johtajina, kuntiensa vahvuuksia ja kehittämiskohteita, tulevaisuuden suunnitelmia ja työhön liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia.

Mitkä ovat Vaalan ja Vimpelin vahvuudet? Mitä puhutaan kuntajohtajien WhatsApp-ryhmässä? Entä miksi Vimpeli twiittaa Donald Trumpille? Kuuntele jakso Soundcloudissa.

 

Muutoksen mahdollistajat -podcastissa Kuntaliitto nostaa tuoreita näkökulmia ajankohtaisiin ilmiöihin. Kymmenenosaisessa sarjassa käsitellään muun muassa ilmastonmuutosta, kuntajohtajien uutta roolia, EU-puheenjohtajuuskautta kuntanäkökulmasta sekä tavataan Suomen nuorimpia kuntajohtajia.