Vuoden 2019 kiinteistöverotietoja voi tilata Verohallinnolta 18.9.2019 alkaen

Kiinteistöverotus

Kunnat voivat 18.9.2019 alkaen tilata verovuoden 2019 tarkemmat kiinteistöverotiedot Verohallinnolta sähköisessä muodossa kiinteistötietoja sisältävien kunnan rekisterien ylläpitoa ja veronsaajien oikeudenvalvontaa varten. Tiedot ovat tilanteen 31.12.2018 mukaiset ja mukana ovat myös asiakkaiden mahdollisesti tekemät korjaukset.

Verohallinto luovuttaa kiinteistöverotiedot yksittäiselle kunnalle vain kertaalleen. Kunta voi tilata vain oman alueensa kiinteistöverotiedot.

Kunnalla on oikeus luovuttaa saamansa tiedot edelleen kunnan muille viranomaisille kiinteistötietoja sisältävien kunnan rekisterien ylläpitoa ja veronsaajien oikeudenvalvontaa varten.

Tarkemmin luovutettavien tietojen tietosisällöstä ja tietojen luovuttamisen ehdoista on kerrottu Veronsaajien palvelusta löytyvästä Verohallinnon tiedotteessa. Tiedot tulee tilata Veronsaajapalvelussa julkaistulla Verohallinnon tilauslomakkeella. Asiaan liittyvä tilausohje ja tilauslomake löytyvät Verohallinnon nettisivuilta.

Kuntakohtaiset tiedot maksuunpannun kiinteistöveron määrästä 2019 on julkaistu Verohallinnon tilastotietokannassa.

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme