Kestävä kehitys Kuntamarkkinoilla

kestävä kehitys

Kunnilla on keskeinen rooli kestävän kehityksen edistämisessä. Käytännön toimenpiteet esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi tehdään usein paikallisella tasolla - kunnissa. Mitä ajankohtaista tapahtuu esimerkiksi kiertotaloudessa, energiakysymyksissä tai liikenteen saralla?

Kuntamarkkinoilla ohjelmassa muun muassa

 

9.9. klo 9.00-9.45 YK AGENDA2030, kestävän kehityksen tavoitteet ja mitä se tarkoittaa kunnille?

9.9. klo 9.00-9.45 Kuntien energia-asiat ajankohtaista
Energia-alan kansalliset ja EU-tason muutokset ulottuvat myös kunta-alalle. Mikä on Green Deal ja siihen sisältyvä Kunnostusaloite? Miten Suomi edistää uusiutuvaa energiaa ja energiatehokkuutta? Millaisia latauspisteisiin ja talotekniikkaan liittyviä velvoitteita on tulossa? Millä tavalla Kunta-alan energiatehokkuussopimus KETS hyödyttää kunnan energiajohtamista?

9.9. klo 12.00-12.45 Kunnat ja alueet kiertotalouden vetureina 
Suomi tähtää kiertotalouden mallimaaksi ja valmistelee kansallista kiertotalouden strategista ohjelmaa. Tässä seminaarissa kuulet ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkosen terveiset kuntien kiertotaloustyölle, kiertotalousohjelman kunnat ja alueet -teemaryhmän tilannekatsauksen sekä kuntien ja alueiden ajankohtaisia kiertotalouskuulumisia.

10.9. klo 11.00-11.45 Muuttaako vai myllertääkö puhtaiden ajoneuvojen direktiivi kuntien hankintoja?" 
EU:n puhtaiden ajoneuvojen direktiivin kansallinen täytäntöönpano on valmistelussa. Tarkoituksena on lisätä puhtaiden ajoneuvojen osuutta julkisissa ajoneuvo- ja kuljetuspalveluhankinnoissa. Uusia vaatimuksia tulee soveltaa elokuusta 2021 alkaen. Direktiivin asettamat vaatimukset ovat tiukat. Miten kuntien kannattaa varautua toimeenpanoon?

10.9. klo 10.00-11.30 Mitä opimme koronasta? Kohti sosiaalisesti kestävää kuntaa
Miten kuntalaisten hyvinvointia on turvattu poikkeusoloissa? Mitä voimme oppia kevään kokemuksista ja miten parantaa yhteistyöllä sosiaalista kestävyyttä? Tule poimimaan parhaat vinkit!

10.9. klo 13.00-13.45 Kestävää kaavoitusta kunnan tarpeisiin 
Maankäyttö- ja rakennuslaki on uudistumassa. Kestävä kehitys säilyy lain keskeisenä tavoitteena, lisäksi lakiin on tulossa erityisiä ilmastonmuutoksen hillintää ja siihen sopeutumista koskevia säädöksiä. Tervetuloa kuuntelemaan ja katsomaan, miten edelläkävijäkunnat Tampere ja Helsinki ottavat huomioon kaavoituksessaan kestävän kehityksen ekologiset, sosiaaliset ja taloudelliset ulottuvuudet ilmastoa unohtamatta. 

Katso koko Kuntamarkkinoiden ohjelma osoitteesta kuntamarkkinat.fi ja ilmoittaudu mukaan! Muista myös puoluejohdon paneeli keskiviikkona 9.9. klo 10.00-11.30.

Tagit