Kuntaliitto avaa kaupungistumisen ilmiötä ja tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi 

Kuntaliitto on käynnistänyt kaupungistumisen vaikutuksia käsittelevän Kaupunkiin! -projektin, joka pyrkii herättämään keskustelua kaupunkien tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista. Tavoitteena on tuottaa tietoa erityisesti päätöksenteon tueksi.  

Kuntaliitto avaa ja havainnollistaa kaupungistumisen vaikutuksia sekä tuottaa analysoitua, tulevaisuussuuntautunutta tietoa kaupunkien kehityksen kannalta keskeisistä ilmiöistä. Projektissa tarkastellaan miltä muun muassa väestökehitykseen, työpaikkoihin, ekologiseen kestävyyteen, talouteen ja palvelurakenteeseen sekä elinvoimaan liittyvät kysymykset näyttävät Suomessa 23 kaupungin (C23) kautta tarkasteltuina.  

Kaupunkiin! -projekti toteutetaan vuoden 2020 aikana yhteistyössä kehittäjäkumppaneiden FCG:n, MDI:n, Perlaconin, Kelan ja Tampereen yliopiston kanssa.  

Ensimmäiset, väestökehitykseen liittyvät tulokset ja analyysit julkaistaan kevään aikana.  

Projektin etenemistä ja tuloksia voit seurata osoitteessa kuntaliitto.fi/kaupunkiin sekä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #kaupunkiin. 

Podcast: Kaupungistumisen voittajat ja häviäjät - vai onko niitä?

Kaupungistuminen kohtelee suomalaisia kuntia ja alueita eri tavoin. Osa kaupungeista kamppailee kasvun tuomien haasteiden kanssa ja samaan aikaan toisaalla väestön väheneminen aiheuttaa paineita. Aiheesta keskustelemassa kaupunkimaantieteen professori ja Kaupunkitutkimusinstituutin johtaja Mari Vaattovaara ja Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen. Kuuntele jakso tästä.

Tagit
Jaana Halonen

Jaana Halonen

Erityisasiantuntija
Asiakkuudet, verkostot ja kv-asiat, Asiakkuudet
+358 9 771 2126, +358 50 452 7035
Vastuualueet
  • kehyskunta-asiat
  • kehyskuntaverkosto
  • asiakkuuksien kehittäminen
Miska Smolander

Miska Smolander

Koordinaattori
Strategiayksikkö, Tieto, tietopalvelut ja analytiikka
+358 9 771 2358, +358 50 386 4128
Vastuualueet
  • kuntaliiton toimintaprosessien kehittäminen
  • kehyskuntaverkoston koordinattorin sijaisuus 1.2.2022 saakka.