Tule mukaan julkisten hankintojen kehittämistyöhön!

Suomen ensimmäinen kansallinen julkisten hankintojen strategia julkaistiin syyskuun alussa. Strategian tähtäimessä ovat yhä vaikuttavammat julkiset hankinnat. Tavoitteena on edistää julkisiin hankintoihin käytettävien varojen yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä julkisen talouden kestävyyttä.

Seuraavaksi on aika siirtyä strategian toimeenpanoon. Toimeenpano käynnistyy teemaryhmissä ja nyt Sinulla on mahdollisuus olla mukana viemässä julkisten hankintojen kehittämistä konkretian tasolla eteenpäin! 

Teemaryhmiä on kahdeksan: 1. Strategisen johtamisen kehittäminen, 2. Hankintataitojen kehittäminen, 3. Tiedolla johtaminen ja vaikuttavuus, 4. Toimivat hankinnat, 5. Innovaatioiden edistäminen, 6. Taloudellinen kestävyys, 7. Sosiaalinen kestävyys ja 8. Ekologinen kestävyys.

Kutsumme kiinnostuneet lämpimästi mukaan avoimiin teemaryhmiin. Yhdessä voimme luoda ja levittää konkreettisia toimia, joilla yhteiset tavoitteet saavutetaan. 

Valtiovarainministeriö asetti syyskuussa 2019 Vaikuttavat julkiset hankinnat -toimenpideohjelman eli Hankinta-Suomen yhdessä Suomen Kuntaliiton kanssa. Julkiset hankinnat ovat merkittävä keino sekä hallitusohjelman että kuntien strategisten tavoitteiden saavuttamisessa. 

Lisätietoja Hankinta-Suomi -ohjelmasta ja kansallisesta julkisten hankintojen strategiasta täältä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen teemaryhmiin

Martina Nisula, ohjelmapäällikkö, valtiovarainministeriö, martina.nisula(at)vm.fi 

Katariina Huikko, johtava lakimies, Kuntaliitto, katariina.huikko(at)kuntaliitto.fi

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista