Kolme ratkaisua kunnan kestävän kehityksen edistämiseksi

Maalaamme raportissamme uhkakuvan siitä, mitä voi tapahtua, jos kunnat epäonnistuvat kestävässä kehityksessä. Nyt esittelemme kolme ratkaisua, joilla kunnissa voidaan lähteä edistämään kestävää kehitystä.

Kuvituskuva

Ratkaisu 1: Kaupunkipyörillä kestävää liikkumista

Kaupunkipyörien avulla luodaan yhteisöllisyyttä sekä vähennetään myös luvattomasti lainattujen pyörien määrää. Esimerkiksi Keravalla kunnostettiin hylätyistä polkupyöristä toimivia kaupunkipyöriä kaikkien käyttöön. 

Ratkaisu 2: Sukupolvien kortteli

Kolmen rakennuksen muodostama asuinkortteli tuo yhteen eri-ikäiset kaupunkilaiset. Helsingin Jätkäsaaressa toteutetussa sukupolvien korttelissa on otettu huomioon eri-ikäisten ja eri tavoin asuvien ihmisten tarpeet. 

Ratkaisu 3: Maksutonta avoimen yliopiston opetusta työttömille ja lomautetuille

Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston opetustarjontaa avattiin maksuttomana työttömille ja lomautetuille. Opetustarjonnasta pääosa on verkossa. 

 

Lue lisää käytännön esimerkkejä raportistamme.

 

Aiheesta lisää

Kestävä kehitys kunnissa – Lähtölaskenta uhkakuvasta unelmaan
Verkko-osio aiheesta

Kuvituskuva

Kestävä kehitys kunnissa - lähtölaskenta uhkakuvasta unelmaan

Millainen on kestävä kunta? Mitä toimenpiteitä kunnat voivat tehdä kestävyyden lisäämiseksi? Kuntaliitto kutsui kaupungit ja kunnat vastaamaan kysymyksiin kestävät kunnat -ennakointiprosessissa.

lateral-image-left

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme

Kuntaliiton ratkaisut teknisen toimen osaajapulaan

Teknisen alan työvoimapula on pahenemassa. Kunnista puuttuu kaavoittajia, rakennustarkastajia, kiinteistöinsinöörejä ja rakennuttajia sekä monia muita maankäytön, rakentamisen ja infrapalvelujen ammattilaisia.

Tutustu Kuntaliiton ratkaisuihin!