

Vastuualueet
- kuntajohtaminen
- kuntademokratia ja kestävä kehitys
Maalaamme raportissamme uhkakuvan siitä, mitä voi tapahtua, jos kunnat epäonnistuvat kestävässä kehityksessä. Nyt esittelemme kolme ratkaisua, joilla kunnissa voidaan lähteä edistämään kestävää kehitystä.
Kaupunkipyörien avulla luodaan yhteisöllisyyttä sekä vähennetään myös luvattomasti lainattujen pyörien määrää. Esimerkiksi Keravalla kunnostettiin hylätyistä polkupyöristä toimivia kaupunkipyöriä kaikkien käyttöön.
Kolmen rakennuksen muodostama asuinkortteli tuo yhteen eri-ikäiset kaupunkilaiset. Helsingin Jätkäsaaressa toteutetussa sukupolvien korttelissa on otettu huomioon eri-ikäisten ja eri tavoin asuvien ihmisten tarpeet.
Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston opetustarjontaa avattiin maksuttomana työttömille ja lomautetuille. Opetustarjonnasta pääosa on verkossa.
Lue lisää käytännön esimerkkejä raportistamme.
Kestävä kehitys kunnissa – Lähtölaskenta uhkakuvasta unelmaan
Verkko-osio aiheesta
Millainen on kestävä kunta? Mitä toimenpiteitä kunnat voivat tehdä kestävyyden lisäämiseksi? Kuntaliitto kutsui kaupungit ja kunnat vastaamaan kysymyksiin kestävät kunnat -ennakointiprosessissa.
Teknisen alan työvoimapula on pahenemassa. Kunnista puuttuu kaavoittajia, rakennustarkastajia, kiinteistöinsinöörejä ja rakennuttajia sekä monia muita maankäytön, rakentamisen ja infrapalvelujen ammattilaisia.
Kuntien digiviikko järjestetään 5.-9.6. Digiviikon tavoitteena on nostaa digitalisaatioon liittyviä kysymyksiä laajempaan keskusteluun erityisesti kuntanäkökulmasta sekä tulosten että haasteiden kautta.
Eduskuntavaalit ovat myös kuntavaalit. Kokosimme kuntakentän 13 kärkitavoitetta kevään hallitusohjelmaneuvotteluihin.