Tietoyhteiskunta ja digitalisaatio, Digisumpit

Digisumpit - näkökulmia tekoälyn hyödyntämiseen toisen asteen koulutuksessa

Kuvituskuva. Huiviäinen nainen leikkaa tytön hiuksia ja iäkkäämpi nainen katselee hymyillen.

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumatyyppi
Verkkokoulutus
Tapahtuman järjestäjä
Suomen Kuntaliitto ry

Digisumpit on joka torstai klo 8.30-9.30 pidettävä etätilaisuus kuntien digikehittäjille. Digisumpit on tarkoitettu kuntien osaamisen jakamista ja verkostoitumista varten. 

Digisumpeilla käsitellään kuntia kiinnostavia, digitalisaatioon liittyviä aiheita erityisesti kehittämisen näkökulmasta. Lisäksi sumpeilla esittäytyvät kuntien omat kehittämishankkeet. Digisumppien aihelistaa ylläpidetään Digisumppien verkkosivulla

Yksittäisille kerroille ei enää erikseen ilmoittauduta mukaan, vaan osallistujat valitsevat ne aiheet, joita haluavat tulla kuuntelemaan. Myöskään poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa. 

Digisumppeja ei pääsääntöisesti tallenneta, koska keskeinen tavoite on tuoda kuntien ihmisiä mukaan yhteiseen keskusteluun. Digisumppien työtilassa jaetaan myös kesäkuussa järjestettävän Kuntien Digiviikon esitysten materiaalit. 

Saman työtilan kautta järjestetään myös ruotsinkieliset Digifikat, joista saa lisätietoa erityisasiantuntija Mattias Lindrohtilta. Digifikoja järjestetään noin kerran kuukaudessa. 

Päästäksesi mukaan ilmoittaudu Yhteiset digiratkaisut kuntaverkoston teams-työtilaan 

Digisumpeille osallistutaan liittymällä Kuntaliiton Yhteiset digiratkaisut -kuntaverkostoon, joka toimii Kuntaliiton Teams-ympäristössä. Teams-työtilassa jaetaan mm. Digisumppien esitysmateriaalit ja se tarjoaa mahdollisuuden kysyä ja käydä keskustelua muiden verkoston jäsenten kanssa.

Digisumpeille kannattaa liittyä teams-työtilan ja/tai Kuntaliiton työtilan kautta, jolloin kaikki kokouksen ominaisuudet (esim. chat) ovat osallistujalla käytössään. 

Digisumpeille voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia Elisa Kettuselle: (elisa.kettunen(at)kuntaliitto.fi), otsikkoon merkintä "Digisumpit". Saat tarkemmat ohjeet verkoston käytännöistä ja työtilan käytöstä sähköpostilla heti, kun sinut on lisätty työtilan jäseneksi. Työtilasta voi myös poistua lähettämällä pyyntö samaan osoitteeseen. 

Digisumppien vuosikello mukailee kouluvuoden rytmiä, eli Digisumpit järjestetään noin elokuun puolivälistä joulukuun puoliväliin saakka ja tammikuusta toukokuulle. Taukoja rytmiin saattaa tulla lomakausien mukaan (esim. pääsiäinen, hiihtolomaviikot sekä syyskuussa Kuntamarkkinat).

Tervetuloa mukaan!

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista

Kuntien digiviikko 3.-7.6.2024

Digiviikolla keskustellaan digitalisaatiosta erityisesti kuntanäkökulmasta sekä tulosten että haasteiden kautta. Tarjolla on sekä live- että etätapaamisia.

Tutustu kuntien digiviikkoon.

Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme