Maakunta- ja sote-uudistuksen muutostuki

Ilmiöt kevään 2019 maakuntafoorumeiden keskiössä

Maakuntafoorumi

Kuntaliitto järjestää osana maakunta- ja sote-uudistuksen valtakunnallista toimeenpanoa eri toimijat yhteen kokoavia maakuntafoorumeita. Foorumeilla kohtaavat niin vastuuvalmistelijat kuin kuntien johtajat, maakunnat muodostavien nykyisten organisaatioiden johtajat sekä poliittiset päättäjät eri puolilta Suomea. Foorumit toimivat keskeisten teemojen ja vertaisoppimisen alustana.

Kevään 2019 teemojen keskiössä ovat kunnille ja maakunnille yhteiset ilmiöt ja haasteet kuten väestönmuutos, ilmastonmuutos sekä turvallisuus. Foorumeiden teemat on muodostettu kuntien ja maakuntien tarpeiden pohjalta.

Maakuntafoorumit järjestetään noin kuukauden välein pääsääntöisesti tiistaisin noin klo 10-15 Kuntatalolla.

Kevään aikataulu ja teemat alustavasti ovat

12.2.                   Talous

5.3.                     Varautuminen ja turvallisuus

9.4.                     Väki vähenee – karkaavatko toisen asteen koulutuspalvelut

25.4.                   Ilmastonmuutoksen torjuminen alueen yhteisenä ponnistuksena

21.5.                   Sote-toimitilojen tulevaisuus

Kullakin foorumilla on oma kohderyhmänsä kyseessä olevan teeman perusteella. Kutsut foorumeihin lähetetään esimerkiksi maakuntien johdolle ml. VATE kuntaedustajineen, poliittisen ohjausryhmän puheenjohtajistolle, muutosjohtajille sekä eri vastuuvalmistelijoille.

Tilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös etänä ja esitetyt alustuspuheenvuorot tulevat nähtäviksi verkkoon jälkikäteen.

Syksyn 2018 maakuntafoorumeiden materiaalit ja jälkitallenteet löydät foorumeiden koontisivun kautta.

Johanna Viita

Johanna
Viita
Kehityspäällikkö, maakunta-asiat