Tukea maakuntauudistuksen toteuttamiseen

Vaalikelpoisuus maakuntavaltuustoon -muistio

Kuvituskuvassa muutostukileimoja

Ensimmäiset maakuntavaalit toimitetaan 28.10.2018. Maakuntavaalilautakunnat tarkastavat maakuntavaaleihin ehdokkaaksi asetettujen vaalikelpoisuuden, ja ehdokasasettelu vahvistetaan 27.9.2018.

Kuntaliitto on julkaissut muistion, jossa kerrotaan, miten maakuntalakiehdotuksen mukaan vaalikelpoisuus maakuntavaltuustoon määräytyy. Muistioon on otettu kunnallishallintoa koskevaa oikeuskäytäntöä, jolla on relevanssia arvioitaessa vaalikelpoisuutta maakuntavaltuustoon.

Muistio perustuu hallituksen esitykseen 15/2017 vp, ja se päivitetään, kun maakuntavaaleja koskeva lainsäädäntö on hyväksytty eduskunnassa.

Muistion ruotsinkielinen käännös ilmestyy myöhemmin.

Lataa maksuton Vaalikelpoisuus maakuntavaltuustoon Kuntaliiton verkkokaupasta »

Lisää aiheesta

Palvelusähköposti-symboli

Palvelusähköposti
hallintolakimiehet

Palvelemme muun muassa kuntien hallintoon ja johtamisjärjestelmään, päätöksentekoon ja hallintomenettelyyn sekä julkisuuteen ja tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä.

Palvelemme kuntien henkilöstöä ja luottamushenkilöitä heidän tehtäviinsä liittyvissä asioissa. Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti palvelusähköpostiamme.

Lakiasiat
Palvelusähköpostit
Riitta Myllymäki

Riitta