Kuntamarkkinoilla elinvoima vahvasti esillä

Kuntamarkkinoilla 11.-12.9.2019 on esillä ajankohtaisia elinkeinojen ja työllisyyden edistämisen sekä osaamisen vahvistamisen teemoja. Muutostukiklinikalla käsitellään sote-muutosjohtamista sekä kuntayhtymien omistajaohjausta.

Kuntamarkkinoiden teemana on tänä vuonna ”Elinvoiman monet kasvot”. Ohessa on muutamia nostoja päivien seminaaritarjonnasta:

Innovaatioiden edistäminen osana kuntien elinvoimatyötä Keskiviikko 11.9. klo 12-14

Innovaatioiden edistäminen osana kuntien elinvoimatyötä -seminaari on suunnattu erityisesti kuntien ja kaupunkien johdolle sekä elinkeinotoimen ja kehittämisyhtiöiden asiantuntijoille. Seminaarin tarkoituksena on tutustua kuntien toimintaan yritysten innovaatiotoiminnan edistämiseksi ja kuulla uuden hallituksen toimenpiteistä aihekenttään liittyen.

Työllisyyden uudet ratkaisut Torstai 12.9. klo 9-10.30

Hallitusohjelman mukaan kuntien roolia työllisyyspalveluiden järjestäjinä vahvistetaan. Työllisyyspalveluiden järjestäminen ja toteuttaminen voidaan antaa sopimuksella yhden tai useamman kunnan tehtäväksi kuntien kanssa tehtyjen sopimusten pohjalta. Mitä se tarkoittaa käytännössä?

Osaamisen kehittäminen työllisyyden ja koulutuksen edistämisessä Torstai 12.9. klo 11-11.45

Ammatillisen osaamisen kehittäminen on niin kuntalaisten kuin alueen elinvoiman kannalta yhä tärkeämpää. Jatkuva oppimisen sekä oikea-aikaisten räätälöityjen osaamisen kehittämisen palvelujen avulla voidaan parantaa niin maahanmuuttajien kuin työttömien mahdollisuuksia työllistyä. Teemaan liittyvässä Osaamisen kehittäminen työllisyyden ja kotoutumisen edistämisessä -paneelissa keskiviikkona 12.9. opetus- ja kulttuuriministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön asiantuntijat käyvät keskustelua aiheesta paneelin vetäjien johdolla.

Sote-muutosjohtaminen talouden ja henkilöstön ristipaineessa Keskiviikko 12-14

Muutostukiklinikalla käydään läpi sote-muutosjohtamista talouden ja henkilöstön ristipaineessa useiden asiantuntijoiden voimin niin Kuntaliitosta, KEVA:sta kuin kuntayhtymä- ja kuntanäkökulmasta. Toisena teemana on kuntayhtymien omistajaohjaus.

Kuntayhtymien omistajaohjaus Keskiviikko 14-15

 

Alueet ja yhdyskunnat -yksikön seminaarien koosteen löydät tästä linkistä.

Kuntamarkkinoiden koko ohjelma löytyy tästä linkistä.

Annukka Mäkinen

Annukka Mäkinen

Kehittämispäällikkö
Elinvoima ja talous -yksikkö, Alueet ja elinkeinot
+358 9 771 2530, +358 40 594 1252
Vastuualueet
  • EU:n alue- ja rakennepolitiikka
  • kansallinen alueiden kehittäminen
  • Itämeri-asiat