Työryhmä valmistelemaan kunnallisen ja yksityisen eläkejärjestelmän yhdistämistä

Osana sosiaaliturvan uudistatamista Antti Rinteen hallitusohjelma linjaa, että kunnallisen eläkejärjestelmän ja yksityisen sektorin työeläkejärjestelmän yhdistämistyö etenee hallituskaudella. Työ etenee Eläkejärjestelmien erillisyys -työryhmän ehdotusten pohjalta.

Sosiaali- ja ja terveysministeriö sekä valtiovarainministeriö asettivat elokuun puolessa välissä työryhmän, jonka tehtävänä on valmistella hallituksen esitys kunnallisen ja yksityisen sektorin eläkejärjestelmien yhdistämistä. Jatkovalmistelussa työryhmän tulee täsmentää lukuisia yhdistämiseen liittyviä yksityiskohtia ja laskelmia. Kuntaliitosta työryhmässä on mukana pääekonomisti Minna Punakallio. Myös KT Kuntatyönantajat on mukana asian valmistelussa.

Työryhmän puheenjohtajana on johtaja Hannu Ijäs sosiaali- ja terveysministeriöstä ja varapuheenjohtajana osastopäällikkö Jani Pitkäniemi.

Lisää aiheesta:

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme