Digiä kuntatyössä

Digiä kuntatyössä -sarjan kuvauksessa kerrotaan Hämeenlinnan laaja-alaisesta digikehittämisestä

Hämeenlinnan kaupungin visiossa tavoitteena on hyödyntää digitalisaatiota kaikin mahdollisin keinoin. Digitalisaatiota ei kuitenkaan nähdä itseisarvona, vaan välineenä palvelujen ja toimintojen kehittämisessä. Kuntalaiset toivovat entistä enemmän ”aina auki olevia palveluita”, joihin digitalisaation keinoin voidaan vastata.  

Kuntatyön näkökulmasta digitalisaatio muuttaa työn tekemisen tapoja ja painopisteitä. Prosessien automatisoinnista vapautunut aika suunnataan saman tien uusien tehtävien, kuten tietovarantotyön, tekemiseen. Uudet lainsäädännölliset vaatimukset ja uusien järjestelmien ottaminen käyttöön edellyttävät työntekijöiltä jatkuvaa osaamisen päivittämistä.

Hämeenlinnassa digikehittämisen aktiivisia osapuolia ovat henkilöstön lisäksi myös kaupunkilaiset. Esimerkiksi testiperhe-kokeilussa palauteen antajiksi valitut perheet testasivat kaupungin tarjoamia palveluita määrätyllä ajanjaksolla ja ideoivat kaupungin ja digipalvelujen tulevaisuutta.

Lue lisää Hämeenlinnan digivisioiden toteuttamisesta.

Digiä kuntatyössä

Digiä kuntatyössä - digitalisaatio ja työn murros

Työ muuttaa muotoaan kunnissa. Millaisin kyvykkyyksin ja osaamisin kunnat vastaavat työn murrokseen?

lateral-image-left
Löydä lisää sisältöä samoista teemoista

Kuntamarkkinat 18.-19.9.2024!

Kuntamarkkinat tarjoaa vuosittain kahden päivän ajaksi monipuolista ja ajankohtaista tietoa. Kuntamarkkinat on ideoita pulppuava julkisen sektorin vuoden suurin foorumi, joka järjestetään Kuntatalolla Helsingissä.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu jo mukaan!