Digiä kuntatyössä

Digiä kuntatyössä -sarjan neljäs kuvaus tuo esiin kirjastojen digityön suuntaviivoja

Kirjastot ovat pitkään toimineet kuntalaisten verkko-osaamisen edistäjinä ja tarjonneet opastusta niin laitteiden kuin sähköisten palveluidenkin käyttöönotossa. Digituki on kuitenkin vain pieni osa kirjastojen kokonaisvaltaista digikehitystyötä, jota tehdään kirjastoissa parhaillaan yhteisten kansallisten palveluiden rakentamiseksi.

Koronakriisin myötä digitaalisten aineistojen suosio on kasvanut entisestään, ja mielikuvat kirjastosta helposti lähestyttävänä oleskelupaikkana ovat joutuneet rajoitusten myötä myllerrykseen.

Millaisia avauksia kirjastokentältä löytyy alati muuttuvaan tilanteeseen? Miten kirjastoissa tehtävä työ muuttuu, kun palveluja sähköistetään ja kirjahyllyt saavat seurakseen sähköisiä kokoelmia?

Kuntaliiton ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n Digiä kuntatyössä -sarjassa kuvataan digitalisaation vaikutuksia kunnassa tehtävään työhön. Kuvaus on luettavissa Digiä kuntatyössä -kokonaisuudessa.

Digiä kuntatyössä

Digiä kuntatyössä - digitalisaatio ja työn murros

Työ muuttaa muotoaan kunnissa. Millaisin kyvykkyyksin ja osaamisin kunnat vastaavat työn murrokseen?

lateral-image-left
Löydä lisää sisältöä samoista teemoista

Kuntien digiviikko 3.-7.6.2024

Digiviikolla keskustellaan digitalisaatiosta erityisesti kuntanäkökulmasta sekä tulosten että haasteiden kautta. Tarjolla on sekä live- että etätapaamisia.

Tutustu kuntien digiviikkoon.

Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme