Kunnallisen nuorisotyön tiedontuotantoa kehitetään yhdessä kuntien kanssa 

Suomen Kuntaliitto ry on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä erityisavustuksen kunnallisen nuorisotyön tiedontuotannon kehittämiseen. Kehittämishankkeessa luodaan kansallinen dokumentaatiojärjestelmä. Järjestelmä vastaa suomalaisen kunnallisen nuorisotyön tilastointi- ja dokumentaatiotarpeisiin. Kunnille maksutonta järjestelmää kehitetään työkaluksi kunnallisen nuorisotyön työntekijöille, suunnittelijoille ja johtajille. 

Yhdessä kuntien kanssa kehitettävä dokumentaatiojärjestelmä auttaa kuvaamaan nuorisotyötä ja -toimintaa niin määrällisesti kuin laadullisesti. Järjestelmään tuotetaan paikallista tietoa nuorisotyön toiminnoista ja toimintaympäristöistä. Toimintatiedon lisäksi uudella järjestelmällä on mahdollista kuvata nuorisotyön järjestämistä ja resursseja. Järjestelmä helpottaa toiminnan raportointia ja tuottaa tietoa toiminnan luonteesta. Kertyviä tietoja voidaan hyödyntää niin paikallisessa kuin valtakunnallisessa päätöksenteossa. 

Hankkeen eteneminen 

Hankkeen käytännön kehittämistyö on käynnistynyt vuoden 2021 alusta. Järjestelmän ensimmäisen tuotantoversion on tarkoitus olla kuntien käytettävissä syksyn 2021 aikana. Kehittämishanke jatkuu vuoden 2022 ajan, mutta Kuntaliiton tarkoituksena on luoda pidempiaikainen ja täydentyvä työkalu kuntien käyttöön.   

Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä eri kokoisten kuntien kanssa. Kunnat osallistuvat tietosisältöjen määrittely- ja kehittämistyöhön ja niillä on laaja edustus hankkeen ohjausryhmässä. Kuntien ohella yhteistyötä tehdään aluehallintoviraston, nuorisotyön osaamiskeskusten sekä nuorisoalan tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden kanssa.  

Lisätietoa hankkeesta:  

Tiina Pohjanen, projektipäällikkö, p. +358 50 562 5870, tiina.pohjanen[a]kuntaliitto.fi 

Kunnallisen nuorisotyön dokumentaatio -hanke, kuntaliitto.fi

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme