Kuntien kulttuuritoiminnan tietoperusta tekeillä - tervetuloa etätyöpajoihin

Kulttuurin kuntatietohankkeessa (KULTTI) kehitetään yhtenäinen kuntien kulttuuritoimintaa kuvaava tietopohja. Kultti-hankkeen päätavoitteena on luoda kuntien kulttuuritoiminnan tietoperustaratkaisu: digitaalinen työkalu, joka sisältää yhdellä alustalla keskeisiä talous- ja toimintatietoja kuntien kulttuuritoiminnasta.  

Osana hanketta järjestetään työpajoja kuntien kulttuuritoiminnan tiedontuotannon tarpeista ja käytännöistä. Työpajoissa osallistujat voivat tuoda esiin näkemyksiään, kuulla ja oppia muiden kuntien näkökulmista sekä vaikuttaa siihen, millaiseksi kuntien kulttuuritoiminnan tietopohja muodostuu. Hanke saa työpajojen kautta olennaisen tärkeää tietoa suoraan kunnista.   

Kutsumme työpajoihin erityisesti henkilöitä, joiden työnkuvaan kuuluu kuntien kulttuuritoimintaa koskevan tiedon kerääminen ja hyödyntäminen. Toivomme osallistuja eri kokoisista kunnista ympäri Suomen. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia myös muille kuntien kulttuuritoiminnasta kiinnostuneille. 

Työpajoja järjestetään kolme kertaa: tiistaina 2.11. (klo 13–16), torstaina 4.11. (klo 9–12) sekä perjantaina 12.11. (klo 9–12). Ohjelma kaikissa kolmessa työpajassa on sama, joten voit valita työpajoista sen, joka parhaiten sopii aikatauluihisi. 

Työpajan ohjelma: 

  • Tilaisuuden avaus ja järjestäjien esittelyt 

  • Johdatus työpajatyöskentelyyn 

  • Työpajat (sis. tauko) 

  • Työpajatyöskentelyn purku 

Työpajoissa keskustellaan tiedontuotannon käytännöistä: Mistä tietoa saadaan? Miten tietoa saadaan? Millaista tietoa saadaan? Työpajoissa pureudutaan kolmeen keskeiseen teemaan: yhteistyöhön, kulttuuritapahtumiin ja kuntalaisia koskevaan tietoon. 

Työpajat järjestetään etänä Teamsin kautta. Valitse alla olevista ajankohdista itsellesi sopivin ja ilmoittaudu mukaan linkin kautta. Ilmoittautumisesta tulee vahvistusviesti sekä erillinen viesti, josta voit tallentaa kutsun kalenteriisi. Kalenterikutsu sisältää osallistumislinkin. 

Ilmoittaudu 2.11.2021 klo 13–16 järjestettävään työpajaan. Ilmoittaudu 1.11.2021 klo 14 mennessä. 

Ilmoittaudu 4.11.2021 klo 9–12 järjestettävään työpajaan. Ilmoittaudu 3.11.2021 klo 14 mennessä. 

Ilmoittaudu 12.11.2021 klo 9–12 järjestettävään työpajaan. Ilmoittaudu 10.11.2021 mennessä. 

Tervetuloa työpajoihin! 

 

Järjestäjät 

KULTTI-hanke toimeenpanee opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää valtakunnallista kuntien kulttuuritoiminnan kehittämistehtävää (laki kuntien kulttuuritoiminnasta, 6§). Hankkeen toteuttaa Suomen Kuntaliiton ja kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen konsortio. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa tiedontuotantoa ja tietopohjaa, lisätä tietojohtamista ja strategista osaamista kansallisesti ja kunnissa sekä edistää kuntien keskinäistä yhteistoimintaa tiedon tuottamisessa ja palvelujen kehittämisessä. 

Taiteen edistämiskeskuksen kuntien kulttuuritoiminnan asiantuntijat tukevat kuntia kulttuurin ja taiteen edistämisen lakisääteisissä tehtävissä.  

Kulttuuria yhteistuumin on valtakunnallinen kehittämistehtävä, jonka tavoitteena on tuoda yhteen Suomen kuntien kulttuuripalveluiden osaaminen. Kehittämistehtävää rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö ja sitä koordinoi Espoon kaupunki. 

Tagit