Kannanotto ystävyyskaupunkien puolesta Ukrainassa

Me, Oulun kaupunki, Tampereen kaupunki ja Lahden kaupunki yhdessä Kuntaliiton kanssa, kannamme syvää huolta ystävyyskaupunkiemme puolesta Ukrainassa. Tuomitsemme jyrkästi Venäjän perusteettomat sotatoimet Ukrainassa. 

Oulun ja Odessan, Tampereen ja Kiovan, sekä Lahden ja Zaporozjen kaupunkien välillä on vaalittu ystävyyttä ja yhteistyötä kymmenien vuosien ajan. 

Ajatuksemme ovat ystävyyskaupunkiemme asukkaiden, Suomessa asuvien ukrainalaisten ja kaikkien sodasta kärsivien luona. Pidämme yllä keskusteluyhteyden kaupunkiemme välillä myös valitsevan kriisin aikana. Annamme täyden tukemme Ukrainan kaupungeille, jotta paikallishallinto pystyy huolehtimaan kansalaisistaan ja takaamaan julkisten palveluiden toimivuuden myös kriisin keskellä. 

Vetoamme kaikkia Euroopan kaupunkeja toimimaan alueellisen rauhan, turvallisuuden ja demokratian puolesta. 

 

Päivi Laajala - kaupunginjohtaja, Oulun kaupunki 

Anna-Kaisa Ikonen – pormestari, Tampereen kaupunki

Pekka Timonen – kaupunginjohtaja, Lahden kaupunki

Minna Karhunen – toimitusjohtaja, Kuntaliitto

 

Kuntaliittojen eurooppalainen kattojärjestö CEMR (Council of European Municipalities and Regions) on myös ottanut kantaa Ukrainan tilanteeseen verkkosivuillaan.

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme