VAHTI - julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmä

VAHTI (julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmä)on valtiovarainministeriön asettama, minkä tehtävänä on toimia julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden kehittämisestä ja ohjauksesta vastaavien organisaatioiden yhteistyö-, valmistelu- ja koordinaatioelimenä. VAHTI -toiminta koostuu VAHTI-johtoryhmästä, VAHTI-sihteeristöstä sekä VAHTI- asiantuntijaostosta.   Lisäksi VAHTI toiminnassa ovat  mukana Turvallisuuskomitea, Juhta, TIETOKEKO, Valmiuspäällikkökokous ja NSA-yhteistyöryhmä. 

Digitaalisen turvallisuuden kehittämistyötä tehdään mm. VAHTI-asiantuntijaryhmien kautta. Näitä ryhmiä ovat:

1. Riskienhallinta ja johtaminen

2. Toiminnan jatkuvuus

3. Turvallisuus kehittämisessä

4. Turvallisuuden ylläpito

5. Seuranta ja arviointi

Asiantuntijaryhmissä on mukana kuntien ja sairaanhoitopiirien edustajia. Kuntaliitosta VAHTI-johtoryhmässä ovat mukana  erityisasiantuntija Jari Ylikoski (varajäsen Tuula Seppo) ja VAHTI-sihteeristössä erityisasiantuntija Tuula Seppo.

Vuonna 2018-2021 Väestörekisterikeskuksen johdolla toteutetaan laaja julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden kehittämisohjelma (JUDO). JUDO koostuu 5 projektista. Näitä ovat 1. Digitaalisen turvallisuuden johtaminen ja riskienhallinta, 2. VAHTI100, 3. Digiturvallisuuden koulutusratkaisu, 4. Digitaalisen turvallisuuden kokonaiskuva ja 5. Digitaalisen turvallisuuden harjoitustoiminnan kehittäminen. Kuntaliittoa JUDO-hankkeessa edustaa JUDO-ohjausryhmässä erityisasiantuntija Tuula Seppo (varajäsen Jari Ylikoski). 

Mikäli haluat lisätietoja VAHTI-toiminnasta, JUDO-hankkeesta  tai yleistä tietoturvasta, käänny  Kuntaliiton erityisasiantuntijoiden Jari Ylikoski tai Tuula Seppo puoleen.

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Siniset kikkareet

Tutustu Kuntaliiton hallitusohjelmatavoitteisiin

Eduskuntavaalit ovat myös kuntavaalit. Kokosimme kuntakentän 13 kärkitavoitetta kevään hallitusohjelmaneuvotteluihin.

Tutustu hallitusohjelmatavoitteisiin.