Kunnissa toteutettujen ja tulevien uudistusten tutkimusohjelma vuosina 2014 - 2018
ARTTU2-tutkimusohjelma
Kuntaliiton koordinoima ARTTU2-tutkimusohjelma selvittää kunnissa toteutettujen ja tulevien uudistusten tuomien muutosten vaikutuksia kuntiin ja kuntalaisiin. Ohjelma käynnistyi loppuvuodesta 2014, ja se kestää alkukevääseen 2018. Tutkimusohjelmassa on mukana 40 tutkimuskuntaa, jotka edustavat erikokoisia ja -tyyppisiä kuntia eri puolilta Suomea.
ARTTU2 on jatkoa 2008 — 2012 toteutetulle vastaavantyyppiselle Paras-arviointitutkimusohjelmalle. ARTTU2 tuottaa systemaattista ja vertailukelpoista tutkimustietoa yhtäältä kuntiin kohdistuneiden ja kohdistuvien uudistusten ja toisaalta kuntien itse toteuttamien uudistusten seurauksista. Se selvittää, miten uudistukset ovat vaikuttaneet muun muassa kunnallisiin palveluihin, demokratiaan ja johtamiseen, kuntatalouteen sekä yhdyskuntarakenteeseen ja elinvoimaan.
ARTTU2-ohjelman uutiset ja tiedotteet löydät täältä »
Tutkimusohjelma koostuu useista osaprojekteista, jotka on ajoitettu toteutettaviksi vuosina 2014 — 2017. Jokaisella osaprojektilla on oma ajoituksensa ja tarkka tehtävärajaus.
Tutkimusohjelman rahoittajina toimivat Suomen Kuntaliitto, osallistujakunnat, valtiovarainministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö sekä muita ministeriöitä. Tutkimusohjelman eri osatutkimukset toteutetaan yhteistyössä eri yliopistojen kanssa.
ARTTU2-kunnat
ARTTU2-tutkimusohjelmassa on mukana kaikkiaan 40 erityyppistä ja erikokoista kuntaa eri puolelta Suomea. Tutkimusohjelmaan osallistuvien kuntien valintakriteereinä on käytetty mm. alueellista sijaintia, kuntakokoa ja kielisuhteita.
ARTTU2-kunnat kokoontuivat viimeisen kerran näissä merkeissä. Tänään arvioitiin mennyttä ja suunniteltiin tulevaa... @Kuntaliitto kiittää loistavasta yhteistyöstä! Näiden kuvien myötä toivotamme leppoisaa Juhannusta ja hyvää kesää! 🌞 https://t.co/Tfi1oc2KqQ
ARTTU2-julkaisussa "Työn imussa aktiivisesti sopeutuen?" selvitetään ARTTU2-kuntien henkilöstön työhyvinvoinnin ja työhyvinvointia tukevien ja sitä heikentävien tekijöiden kehitystä 18 kuukauden seurantatutkimusjakson aikana. Kirjoittaneet @jari_hakanen & Piia Seppälä @tyoterveyshttps://t.co/xuBBbDzY5C