Lausunto liikenne- ja viestintäministeriölle, 12.2.2013, Dnro 224/90/2013, Silja Siltala

Hallituksen esitys joukkoliikennelain muuttamisesta

Liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt lausuntoa hallituksen esityksestä, joka koskee joukkoliikennelain muuttamista.

Kuntaliitto toteaa, että linja-autoliikenteen matkustajien oikeuksista annetun asetuksen soveltaminen Suomessa voidaan tehdä pääosin esityksen mukaisesti. Esitämme kuitenkin 52 a §:ään täydennystä siten, että nimettäessä EU-asetuksen 12 artiklassa tarkoitettuja terminaaleja, kuullaan ensin myös terminaalien haltijoita.  

Joukkoliikenteen viranomainen tarvitsee liikenteen kehittämistä, palvelutason määrittelyä ja suunnittelua varten tietoa toteutuneesta tarjonnasta ja kysynnästä. Samoin tarvitaan riittävät ajantasaiset tiedot informaatiota varten. Sen vuoksi on tärkeää esityksen mukaisesti täydentää ja selkeyttää joukkoliikennelain 57 §:ää tietojen luovuttamisesta viranomaiselle.

SUOMEN KUNTALIITTO

Leena Karessuo
johtaja 
alueet ja yhdyskunnat

Silja Siltala
liikenneinsinööri

tags
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme

Muutoksia kuntien muutoksenhakuohjeisiin

Kuntien valitusosoituksissa on huomioitava kaksi kesän 2023 aikana tullutta muutosta.

Tutustu ohjeistukseen.

Kuntaliiton ratkaisut teknisen toimen osaajapulaan

Teknisen alan työvoimapula on pahenemassa. Kunnista puuttuu kaavoittajia, rakennustarkastajia, kiinteistöinsinöörejä ja rakennuttajia sekä monia muita maankäytön, rakentamisen ja infrapalvelujen ammattilaisia.

Tutustu Kuntaliiton ratkaisuihin!