Evira, Dnro 517/03/2017, 9.8.2017, Tarja Hartikainen

Ohjeet alkutuotannon elintarvikevalvontaan

Evirassa on valmisteltu viranomaisille ohjeistus elintarvikelain mukaiseen alkutuotantopaikkojen valvontaan ja riskinarviointiin. Kuntaliitto pitää tärkeänä, että ohje on lähetetty laajasti lausunnolle myös kunnallisiin valvontayksiköihin, joissa käytännön valvontatyötä tehdään. Kuntaliitto kannattaa myös linjausta, että alkutuotannon valvontatietoja ei julkaista.

Ohjeessa tuodaan esitettyjen vaatimusten kohdalla selkeästi esille myös lainsäädäntö. Ohjeessa on otettu kantaa siihen, mikä katsotaan alkutuotannoksi ja mikä on ilmoitettua tai hyväksyttyä elintarvikehuoneistotoimintaa. Valvontakohteiden osalta annetaan myös suositukset tarkastustiheyksistä, joista voidaan joustaa paikallisesti riippuen siitä, kuinka hyvin toimija noudattaa sääntöjä. Ohjeessa on taulukoita, jotka ovat selkeitä ja helppolukuisia. Kuntaliitto kannattaa myös alkutuotannon pienien määrien luovuttamista suoraan kuluttajille koskevien helpotusten ja tarkennusten esittämistä taulukkomuodossa.

Kuntaliitto pitää ohjetta tarpeellisena eikä Kuntaliitolle ole siitä huomautettavaa.

SUOMEN KUNTALIITTO

Jarkko Huovinen
johtaja, Alueet ja yhdyskunnat

Tarja Hartikainen
erityisasiantuntija

tags
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme

Kuntaliiton ratkaisut teknisen toimen osaajapulaan

Teknisen alan työvoimapula on pahenemassa. Kunnista puuttuu kaavoittajia, rakennustarkastajia, kiinteistöinsinöörejä ja rakennuttajia sekä monia muita maankäytön, rakentamisen ja infrapalvelujen ammattilaisia.

Tutustu Kuntaliiton ratkaisuihin!