Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan

Kovaa kamaa kunta-valtiosuhteesta ja kokeiluista

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Kunta
Microsoft Teams -kokous
Hinta (ilman ALV)
0.00€
Tapahtuman järjestäjä
Kuntaliitto

Suomalaiset kunnat ovat olleet viimeiset vuodet suuressa myllerryksessä erilaisten uudistusten puristuksessa. Aaltoileva kuntapolitiikka on konkretisoitunut haasteina ennakoida tulevaa ja selviytyä yleensäkin kunnille annetuista tehtävistä. 

Kunnilla on Suomessa eurooppalaisella mittapuulla sote-uudistuksen jälkeenkin laaja tehtäväkenttä ja sitä ohjataan erilaisilla normeilla. Laadukkaan keskustelun synnyttämiseksi tulevaisuuden kuntapolitiikasta ja erilaisista tulevaisuuden skenaarioista Kuntaliitossa on tuotettu kolme erilaista selvitystä osana Erilaistuva KuntaSuomi 2025 - ja Uudet kestävät kunnat -ohjelmia. Selvityksissä käsitellään kunta-valtiosuhteeseen liittyviä kehittämishankkeita eri Pohjoismaissa, suomalaista normi- ja kokeiluhistoriaa sekä kuntien ja valtion välistä luottamusta. 

Järjestämme webinaarin 17.3.2023 klo 8.30-10.00, jossa esitellään kyseisten selvitysten keskeisiä havaintoja ja tarjotaan mahdollisuus yhteiselle keskustelulle jokaiseen teemaan liittyen.

Ilmoittaudu viimeistään 15.3. mennessä oheisen tämän kautta. Lähetämme ilmoittautuneille teams-linkin ennen tilaisuutta.  

https://link.webropolsurveys.com/S/4CBAEB7D56471BE5  

Ohjelma: 

Klo 8.30-9.00, Kunta-valtiosuhteen ajankohtaiset trendit ja kehittämishankkeet Pohjoismaissa sekä keskustelua aiheesta,

Klo 9.00-9.30 Norminpurkuselvitysten ja kokeilujen monivaiheinen historia ja nykytila sekä keskustelua aiheesta. 

Klo 9.30-10 Kuntien kokema epäluottamus valtion suunnalta ja ratkaisuehdotuksia sille (Julkaistaan tilaisuudessa) + keskustelua 

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista