Tiedote, 

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen Pohjois-Savon kuntapäivässä:

Aiempaa selvitystyötä syytä hyödyntää sote-uudistuksessa

(Kuntaliitto tiedottaa 9.10.2014) Kunnissa on tehty paljon selvitystyötä sote-uudistuksen aikaisemmissa vaiheissa. Tätä tietoa ja kokemusta kannattaa hyödyntää sote-uudistuksen valmistelussa, korosti Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen Pohjois-Savon maakuntatilaisuudessa Kuopiossa torstaina.

​Haatainen korosti, että tiukan toimeenpanoaikataulun myötä kunnissa kannattaa keskustella jo nyt tuotantoalueiden muodostamisesta ja tulevaisuuden palveluista yhteistyössä oman alueen kuntien kanssa.

- Sote-uudistuksella on tavoiteltava entistä vahvempia peruspalveluja. Kuntakentän todellisuus ja näkemykset tulee huomioida sote-alueiden päätöksenteossa ja toiminnan organisoinnissa.

Haatainen totesi, että lakiesityksessä on vielä useita tarkennusta vaativia kohtia: rahoituksen määräytymisperusteita pitää tarkentaa ja toteutusmallin tulee kannustaa tuotantoalueita tehokkaaseen ja vaikuttavaan palvelujen tuottamiseen.

- Rahoitusjärjestelmän tulee myös kannustaa kuntia huolehtimaan kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisestä ja ylläpitämisestä esimerkiksi kulttuuri- ja liikuntapalvelujen avulla.

Lisätietoja:
Varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen, p. 040 3345813

Tagit