Tiedote, 

Kuntapalvelujen arviointia kootaan yhteen

(Kuntaliitto tiedottaa 6.2.2015) Kuntapalvelujen kehittämisen tueksi ollaan perustamassa säätiötä, jonka käsiin koottaisiin eri sektorien toiminnan arviointiin ja vaikuttavuuteen liittyviä tietotuotteita, mittareita ja järjestelmiä. Kuntaliiton hallitus päätti säätiön valmistelusta torstaina 5.2.2015.

​– Tämä päätös kunnioittaa kunnallisen itsehallinnon 150-vuotista historiaa ja tähtää samassa hengessä tulevaisuuteen. On tärkeätä, että kuntakentän kehittämät olennaiset pohjatiedot ja järjestelmät saadaan tehokkaasti palvelemaan kuntapalvelujen kehittämistä, paikallista päätöksentekoa ja yhteiskunnan kokonaistarpeita, sanoo Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman.

Kuntaliiton ja Kuntaliitto-konsernin omistuksessa ja hallinnassa on useita muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon, kuntatalouden sekä opetuksen ja kulttuurin toiminnan arviointiin ja vaikuttavuuteen liittyviä mittareita ja järjestelmiä. Tavoitteena on nyt koota nämä ja mahdollisesti muiden toimijoiden vastaavat työvälineet yhteen, jotta saadaan yleishyödyllinen ja objektiivinen tietopalvelu sekä kuntien että valtion käyttöön kuntapalvelujen kehittämisessä.

– Kunnalliseen toimintaan liittyvää tutkimus- ja kehittämistoimintaa on syytä vahvistaa. Kuntapalvelujen tuottamistavat moninaistuvat ja vaarana on tietopohjan hajanaisuus. Lainvalmistelussa, paikallisessa ja alueellisessa päätöksenteossa sekä kaikessa tuottavuuden kehittämisessä on oleellista saada yksiselitteistä arviointitietoa kehittämisen pohjaksi, Lindtman sanoo.

Säätiö on tarkoitus perustaa uuden säätiölain mukaisesti sen jälkeen, kun laki tulee voimaan todennäköisesti ensi joulukuun alusta.

Lisätietoja:
Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Antti Lindtman, 040 577 6255
Toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma, 050 364 7883