Tiedote, 

Kuntavaalien äänestysaktivointikampanja käynnistyy

Kuntavaalit 2017 Sinulla on ääni -kuva

(Kuntaliitto tiedottaa 14.9.2016) Kuntaliitto tuottaa markkinointiaineistoja 9. huhtikuuta 2017 pidettävien kuntavaalien äänestysaktivointiin. Kuten aiempienkin kuntavaalien yhteydessä, liitto tarjoaa aineiston vapaasti kuntakentän käyttöön. Tänä vuonna liitto kutsuu myös muita toimijoita käyttämään äänestysaktivointiin tuotettuja materiaaleja.

Kampanjailme julkaistiin tänään Kuntamarkkinoilla Kuntaliiton osastolla. Kampanjan visuaalisen ilmeen suunnittelusta vastaa mainostoimisto SMOY.

− Aineistokokonaisuus sisältää niin verkkoon, someen kuin printtiinkin tarkoitettuja kampanjasisältöjä. Tavoitteena on, että yhteistyötä tekemällä saamme aikaiseksi valtakunnallisen kampanjan, sanoo Kuntaliiton viestintäjohtaja Jari Seppälä.

− Printtiaineiston aineistopohjat ovat joustavasti kuntien ja kaupunkien käytettävissä siten, että ne voivat täydentää materiaaleja omilla viesteillään esimerkiksi ennakkoäänestyspaikoista. Aktivointimateriaalia kannattaa myös käyttää näyttävästi ennakkoäänestyspaikoilla, sillä nimenomaan ennakkoäänestyksen vilkkaudella on suuri merkitys äänestysaktiivisuuteen.

Kampanjateemana ”Sinulla on ääni”

Vuoden 2017 kuntavaalikampanjan teema on ”Sinulla on ääni”. Kampanjalla halutaan korostaa jokaisen yksittäisen äänestysikäisen mahdollisuutta tuoda esiin oma äänensä vaaleissa.

− Juuri kuntavaaleissa äänestämisellä on merkitystä, sillä kuntien vastuulla on suurin osa ihmisten arkeen suoraan vaikuttavista asioista, lähtien kaavoituksesta, päivähoidosta ja juoksevasta vedestä. Meille jokaiselle on merkitystä sillä, kenet valitaan luottamushenkilöksi päättämään yhteisistä asioista.

Kuntavaalit.fi aukeaa puoli vuotta ennen vaaleja

Yleistietoja äänestämisestä sekä faktaa kuntien tehtävistä ja vaaleista julkaistaan puoli vuotta ennen vaaleja avattavalla kampanjasivustolla. Kampanjasivusto julkaistaan suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä.

Äänestysaktivointikampanjan aineistopohjat tulevat sivustolle ladattaviksi ja tilattaviksi sivuston avaamisen yhteydessä 10. lokakuuta.

Lisätietoja:
Jari Seppälä, viestintäjohtaja, p. 050 66 743
Pi Krogell-Magni, tiedotuspäällikkö (projektipäällikkö), p. 050 522 5953
Eija Rautiainen, markkinointipäällikkö (kampanjailme ja ilmeen käyttöoikeudet), p. 045 316 1600
Jenni von Frenckell, tiedottaja (Kuntavaalit.fi -verkkosivusto), p. 050 564 5914

Kokoelmakuva kuntavaalimainoksista

 

Muualla verkossa

   
Tagit