IT-hankinnat

JIT 2015 -ehtojen tietosuojapäivitykset palautekierroksella

Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta (JUHTA) ja sen alainen asiantuntijajaosto pyytävät palautetta suositusluonnoksesta JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot (JIT 2015). 

JHS 166 -suositus ja sen liitteet on päivitetty vastaamaan Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (EU) 2016/679 vaatimuksia. Muutokset koskevat ainoastaan tietosuoja-asetusta, muilta osin suositusta ei ole päivitetty. Asetus on sellaisenaan suoraan sovellettavaa oikeutta Suomessa ja sen soveltaminen alkaa 25.5.2018.

Palautetta pyydetään uudesta liitteestä 9: Erityisehtoja henkilötietojen käsittelystä ja siitä, että liite otetaan mukaan suositukseen.

Kyseessä on palautekierroksen 1. vaihe, jossa kommentointiaikaa on 6.3.2018 asti.

Suora linkki suositusluonnoksen JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot (JIT 2015) kuvaukseen, aineistoon sekä palautelomakkeeseen on:

http://www.jhs-suositukset.fi/web/guest/jhs/projects/jhs-166/tietosuojapaivitys/palautepyynto

Suosituksen päivityksestä on vastannut Hansel Oy ja yhteyshenkilö siellä on lakimies Karolina Lehto (karolina.lehto(at)hansel.fi). Kuntaliiton palautteen suosituksesta valmistelee lakimies Tarja Krakau.

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista