Kirjanpitolautakunnan kuntajaoston lausunto 121:

Lainan arvonalennuksen ja peruspääoman muutoksen kirjaaminen

Kirjapitolautakunnan kuntajaoston lausunto numero 121

Kirjanpitolautakunnan kuntajaosto on antanut uuden lausunnon 121 lainan arvonalennuksen ja peruspääoman muutoksen kirjaamisesta kuntayhtymän ja jäsenkunnan kirjanpidossa.

Lausuntopyynnön taustalla oli tilanne, jossa kuntayhtymä oli antanut korottoman antolainan kokonaan omistamalleen A Oy:lle, joka oli myöntänyt edelleen B Oy:lle pääomalainan. Kuntayhtymä pyysi lausuntoa muun muassa siitä, miten pääomalainan arvonalennus tulee käsitellä A Oy:n, kuntayhtymän sekä kuntayhtymän jäsenkuntien kirjanpidossa mahdollisessa B Oy:n konkurssitilanteessa. 

Kirjanpitolautakunnan kuntajaosto vastasi lausuntopyyntöön siltä osin kuin se koski kuntayhtymän tai sen jäsenkuntien kirjanpitoa. Kirjanpitolautakunta antoi lausunnon osakeyhtiöiden kirjanpitoa koskevista kysymyksistä.

Aiheesta lisää:

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme