Helsingissä digitalisaatio on mukana kaikissa osallistuvan budjetoinnin vaiheissa

Helsingissä kaupunkilaisten ideoita kerätään, ehdotuksia kootaan ja niistä äänestetään sähköisellä alustalla. Osallistuvan budjetoinnin kautta Helsinki käyttää miljoonia euroja kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen.   

OmaStadi on brändi ja verkkopalvelu, jonka kautta Helsingin kaupunki toteuttaa osallistuvaa budjetointia. OmaStadi on saanut kaupunkilaiset ja yhteisöt ideoimaan ja äänestämään omaa elämäänsä ja elinympäristöään parantavia ratkaisuja. Toistaiseksi kokemusta on kahdesta OmaStadi-kierroksesta. 

Osallistuva budjetointi on luonut kaupunkilaisille uuden tavan osallistua. Samalla se on muuttanut kaupungin omaa toimintaa, kun on ymmärretty paremmin, millaisiin asioihin kaupungin sisällä tulee löytää yhdessä sovittuja käytäntöjä sekä millaista on yhteiskehittäminen ja vuoropuhelu kaupunkilaisten ja yhteisöjen kanssa.  

Helsingin osallistuva budjetointi on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta erityisesti prosessin digitaalisuuden ja deliberatiivisuuden vuoksi. Deliberatiivisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että kaupunki on järjestänyt kaupunkilaisille ja kaupungin asiantuntijoille yhteisiä keskustelun paikkoja ideoista ja niiden jatkokehittämisestä. Koronapandemian vuoksi tilaisuudet on järjestetty etäyhteyksien välityksellä.  

Lue lisää Helsingin kaupungin osallistuvasta budjetoinnista KT:n ja Kuntaliiton yhteisestä Digiä kuntatyössä -sarjasta.

Digiä kuntatyössä

Digiä kuntatyössä - digitalisaatio ja työn murros

Työ muuttaa muotoaan kunnissa. Millaisin kyvykkyyksin ja osaamisin kunnat vastaavat työn murrokseen?

lateral-image-left
Löydä lisää sisältöä samoista teemoista

Kuntamarkkinat 18.-19.9.2024!

Kuntamarkkinat tarjoaa vuosittain kahden päivän ajaksi monipuolista ja ajankohtaista tietoa. Kuntamarkkinat on ideoita pulppuava julkisen sektorin vuoden suurin foorumi, joka järjestetään Kuntatalolla Helsingissä.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu jo mukaan!