Kuntaliiton julkaisut

Kunnan hallintosääntömalli valmistuu pääsiäisen jälkeen

Mallimme kunnan hallintosäännöksi, siis kunnan hallinnon ja toiminnan keskeisimmäksi ohjausvälineeksi, valmistuu pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Julkaisu on tällöin ladattavissa Kuntaliiton julkaisupankista.

Ajantasaiset määräykset kunnan eri viranomaisten toimivallan jaosta ja tehtävistä

Vuoden 2023 hallintosääntömalliimme on päivitetty muun muassa määräykset valtuuston toiminnasta valmiuslain 3 §:n mukaisissa poikkeusoloissa sekä kuntalaissa tarkoitetuissa normaaliolojen häiriötilanteissa. Sääntelyä sovelletaan kuntalain 64 §:n mukaan myös kuntayhtymiin.

Vaikka hallintosääntömallimme on laadittu kunnan toiminnan näkökulmasta ja täyttää kuntalain mukaiset vähimmäisedellytykset, se on lähes sellaisenaan sovellettavissa myös kuntayhtymissä.

Mallin käännös valmistuu toukokuussa.

Mikä on kunnan hallintosääntö?

Kuntalain 90 §:n mukaan jokaisessa kunnassa ja kuntayhtymässä on oltava hallintosääntö. Hallintosäännössä annetaan lain mukaan tarpeelliset määräykset ainakin kunnan hallinnon ja toiminnan järjestämisestä, päätöksenteko- ja hallintomenettelystä ja valtuuston toiminnasta.

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista

Kuntamarkkinat 18.-19.9.2024!

Kuntamarkkinat tarjoaa vuosittain kahden päivän ajaksi monipuolista ja ajankohtaista tietoa. Kuntamarkkinat on ideoita pulppuava julkisen sektorin vuoden suurin foorumi, joka järjestetään Kuntatalolla Helsingissä.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu jo mukaan!