Tiedotuslehdet paperilla ja verkossa

Tuoreimmat kuntien tiedotuslehdet ilmestyivät ystävänpäivänä Kurikassa ja Ylöjärvellä. Kurikan kaupunki on siirtynyt perinteisestä paperisesta Kurikka Nyt -tiedotuslehdestä digitaaliseen versioon. Sen etuna on, että lehti täydentyy koko ajan uusilla jutuilla.

                     

– Ihmisten välinen viestintä on siirtynyt verkkoon, ja Kurikan kaupunki haluaa olla mukana siellä, missä sen nykyiset ja tulevat asukkaatkin ovat. Uusi verkkolehtemme tukee myös uuden kuntalain edellyttämää aktiivista viestintävelvollisuutta, sanoo lehden päätoimittaja, apulaiskaupunginjohtaja Juha Luukko.

 

Ylöjärven kaupunki julkaisee tiedotuslehtensä sekä verkossa että painettuna. Paperiversio jaetaan kaksi kertaa vuodessa paikallislehden mukana kaikkiin mainosjakelun salliviin kotitalouksiin Ylöjärvellä. Lehti on saatavilla myös kirjastoissa ja kaupungintalolla.

                     

Kotiin jaettu paperilehti tavoittaa asukkaat ja sidosryhmät muun postin mukana. Verkkolehden pariin lukijat täytyy ohjata esimerkiksi tehokkaalla sosiaalisen median käytöllä. Sosiaalinen media tulee lukijan luokse samaan tapaan kuin postiluukkuun jaettu lehti. Sosiaalinen media ja verkkojulkaisut antavat mahdollisuuksia myös vuorovaikutukselle nykyisen kuntalain vaatimusten mukaisesti.

 

Kunnan oma tiedotuslehti on jonkin verran lisännyt merkitystään viime vuosina. Viime syksyn kartoituksessa yli sata kuntaa ilmoitti käyttävänsä omaa tiedotuslehteä tai paikallislehden osaa viestintäänsä. Keväällä tehdyssä laajassa asukaskyselyssä 71 prosenttia vastaajista kertoi seuraavansa kunnan tiedotuslehteä tai vastaavaa välinettä.

                     

Kurikka Nyt

Ylöjärvi-lehti

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista

Kuntien digiviikko 3.-7.6.2024

Digiviikolla keskustellaan digitalisaatiosta erityisesti kuntanäkökulmasta sekä tulosten että haasteiden kautta. Tarjolla on sekä live- että etätapaamisia.

Tutustu kuntien digiviikkoon.

Tervetuloa mukaan kuntien viestijöiden tapaamiseen!

Tapaaminen järjestetään 14.-15.5.2024 Kuopiossa. Kattoteemoina ovat demokratian vahvistaminen, vaikuttamisviestintä ja tekoäly viestinnässä. Osallistua voivat kuntien ja kuntataustaisten organisaatioiden sekä hyvinvointialueiden viestijät. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan.