Lausunto liikenne- ja viestintäministeriölle, 17.9.2013, Dnro 3231/90/2013, Matti Holopainen

Lausuntopyyntö tie- ja katuverkon tietojärjestelmästä (Digiroad) annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta

Suomen Kuntaliitto kiittää mahdollisuudesta lausua luonnoksesta hallituksen esityksen luonnoksesta. Kuntaliitto katsoo, että ehdotettu muutos Digiroad-tietojen käytön maksuttomuus voi lisätä tietojen käyttöä. Oleellisinta käytännön toiminnassa on, että Digiroad-tietojen ajantasaisuus ja muu laatu saadaan vastaamaan asiakkaiden tarpeita. 

​Kuntaliitto esittää, että Digiroadin tietojen laadun parantamiseksi kehitetään kuntien ja Digiroad-hallinnon välistä tiedonvälitystä ottamalla käyttöön kuntien rajapintapalvelut mahdollisimman laajasti. Tiedon välityksentoimintaperiaate tulee olla, että tiedon tarvitsija, tässä tapauksessa Digiroad-hallinto, voisi noutaa tarvitsemansa tiedot kunnan rajapintapalvelusta Kuntien PaikkaTietopalvelun kautta.

 

SUOMEN KUNTALIITTO

 

Leena Karessuo
johtaja, alueet ja yhdyskunnat

Matti Holopainen
kehittämispäällikkö

tags

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme

Kuntaliiton ratkaisut teknisen toimen osaajapulaan

Teknisen alan työvoimapula on pahenemassa. Kunnista puuttuu kaavoittajia, rakennustarkastajia, kiinteistöinsinöörejä ja rakennuttajia sekä monia muita maankäytön, rakentamisen ja infrapalvelujen ammattilaisia.

Tutustu Kuntaliiton ratkaisuihin!