18.1.2021

Ulf Stenman valittu Kuntaliiton ruotsinkielisten asioiden johtajaksi

Ulf Stenman on Kuntaliiton ruotsinkielisten asioiden yksikön uusi johtaja. Kruunupyyn vs. kunnanjohtajana toimiva Stenman valittiin Kuntaliiton hallituksen kokouksessa 18.2.2021. 

KM Ulf Stenmanilla on pitkä ja vankka kokemus kunnan, valtion sekä yksityisen ja kolmannen sektorin johtamistehtävistä sekä virkamiehenä että luottamushenkilönä.

– Kuntaliiton hallitus painotti uuden ruotsinkielisten asioiden johtajan valinnassa erityisesti Ulf Stenmanin pitkää johtamiskokemusta ja kykyä verkostoitua ja toimia verkostoissa. Hänen myönteinen asenteensa sopii erinomaisesti Kuntaliiton ratkaisuhakuiseen toimintaan, sanoo Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen.

Ulf Stenman sanoo, että Kuntaliiton ruotsinkielisten asioiden yksikön johtajan tehtävä antaa hänelle mahdollisuuden työskennellä niin ruotsinkielisten ja kaksikielisten kuntien kuin koko Suomen kuntakentän hyväksi.

– Suomalaiset kunnat erilaistuvat yhä voimakkaammin. Kuntaliiton on kyettävä vastaamaan tähän kehitykseen aiheuttamatta vastakkainasettelua kaupunkien ja maaseudun välillä, sanoo Stenman ja lisää, että kunnat ovat avainasemassa elinvoiman, osaamisen ja hyvinvoinnin edistäjinä. 

– Kunnat takaavat vahvan paikallisdemokratian ja demokraattiset prosessit. Kuntien haasteena on luoda uusia osallistumisen areenoita asukkailleen sekä torjua näennäistiedettä ja syrjäytymistä. 

Ulf Stenman seuraa Kuntaliiton ruotsinkielisten asioiden johtajan tehtävässä Ida Sulinia.

Lisätietoja:
Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen, puh. 09 771 2000, minna.karhunen(a)kuntaliitto.fi
Kruunupyyn vs. kunnanjohtaja Ulf Stenman, puh. 050 327 6574, ulf.stenman(a)kronoby.fi