Kansallinen tulevaisuuspäivä vietetään vuosittain maaliskuun alussa

Kansallinen Tulevaisuuspäivä

Tulevaisuuspäivän promokuva

Voit viettää Tulevaisuuspäivää myös muina vuodenpäivinä alla olevan materiaalin avulla.

Kansallinen Tulevaisuuspäivä

Kunnissa paikallisia tulevaisuuskeskusteluja voidaan järjestää kouluissa sekä kuntalaisten, kuntapäättäjien ja työntekijöiden kanssa.

Koulut ovat täynnä tulevaisuuden tekijöitä. Oppilaitokset ovat avainasemassa tulevaisuusajattelun ja tulevaisuuslukutaidon edistämisessä. Tulevaisuuskeskustelut ovat hyvä tapa yhdistää oppimiseen ja koulutyöhön kiinnostavia uudenlaisia teemoja ja sisältöjä.

Kunnissa tulevaisuuskeskusteluja voidaan myös järjestää kuntalaisten, kuntapäättäjien ja työntekijöiden kanssa. Tulevaisuuden kuntaa tehdään jo tänään. Tämän päivän päätöksillä ja teoilla on vaikutusta siihen, minkälaiseksi kunta kehittyy tulevaisuudessa. 

Tulevaisuuskeskustelut ovat hyvä tapa osallistaa laajat joukot ja käydä yhteistä keskustelua kunnan toimintaan vaikuttavista muutosvoimista, visioida tulevaa ja ideoida uusia rohkeita ratkaisuja ja toimintatapoja. Tulevaisuuskeskustelujen kautta sisäistyy tulevaisuuden ennakointi ja tulevaisuuslukutaito osaksi jokapäiväistä ajattelua ja työtä, mikä edistää pitkäjänteistä toimintaa ja päätöksentekoa. 

Vinkkejä tulevaisuuspäivän viettoon Webinaarista

Webinaarissa kerrotaan vinkkejä Tulevaisuuspäivän viettoon ja vastaillaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Webinaarin voit katsoa täällä: https://www.youtube.com/watch?v=63YIfzrpB8Q

Esimerkkejä kuntien Tulevaisuuspäivän tapahtumista

Siikalatvan kunnan Tulevaisuuskuva 2023 -video.

Järjestä tulevaisuuskeskustelu valmiiden materiaalien avulla

Tulevaisuuspäivän tilaisuudet voivat olla suuria tai pieniä, virallisia tai epävirallisia, julkisia tai sisäisiä keskustelutilaisuuksia.

Tulevaisuuskeskustelu voi olla esimerkiksi suuri julkinen tilaisuus kuntalaisille ja kuntapäättäjille. 
Tai se voi olla kuntapäättäjien oma tilaisuus tai vaikkapa työntekijöistä koostuvan tiimin kahvipöytäkeskustelu. 

Tulevaisuuskeskustelu on helppo järjestää valmiiden materiaalien avulla. Kouluissa oppilaiden kanssa järjestettävään tulevaisuuskeskusteluun löytyy omat materiaalit. Kuntalaisten, kuntapäättäjien ja kunnan työntekijöiden kanssa järjestettävään tulevaisuuskeskusteluun löytyvät omat materiaalit. 

Lisätietoa, ilmoittautuminen ja Tulevaisuuspäivän materiaalit löytyvät osoitteesta www.tulevaisuuspaiva.fiexternal link.

Tulevaisuuspäivää järjestävät Tulevaisuuskoulu, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus sekä Futures Specialists Helsinki yhteistyössä Opetushallituksen, Kuntaliiton, Sitran, Laurean ja lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Tulevaisuus ei tule, se tehdään – yhdessä. Tule sinäkin mukaan keskustelemaan vaihtoehtoisista tulevaisuuksista Tulevaisuuspäivänä! 

Kuntalainen, kuntapäättäjä tai kuntatyöntekijä! Oletko järjestämässä omaa Tulevaisuuspäivän tapahtumaa? Tai oletko kiinnostunut, mutta et ole vielä varma mitä Tulevaisuuspäivän viettäminen tarkoittaa? Vai hämmentävätkö megatrendit ja heikot signaalit? Entä miten tulevaisuustaulukkoa käytetään?