Lausunto sosiaali- ja terveysministeriölle 15.9.2021 (861/03.01.00/2021), Sari Raassina

Hallituksen esitys sairasvakuutuslain väliaikaisesta muuttamisesta annettujen lakien voimaantulosäännösten muuttamisesta

Kuntaliitto kiittää mahdollisuudesta lausua esityksestä ja pitää sitä perusteltuna.

Covid-tartuntojen määrän ennustettavuus on ollut vaikeaa ja vaikka tilanne tällä hetkellä- mm. rokotekattavuuden kasvun vuoksi- vaikuttaa olevan hallinnassa, mahdolliset uudet virusvariantit voivat nopeasti vaikuttaa testaustarpeen lisääntymiseen. On myös todennäköistä, että jo nyt kahden rokoteannoksen saaneiden rokotesuojaa joudutaan täydentämään kolmannella rokotteella. Siksi on perusteltua, että terveyspalveluiden koko resurssia voidaan joustavasti hyödyntää epidemian hoidossa. 

Kuntaliitto kuitenkin huomauttaa, että valtion vuoden 2022 talousarvion yhteydessä on varattava riittävä kokonaisrahoitus pandemiasta aiheutuneiden suorien ja välillisten kustannusten kattamiseksi.

Suomen Kuntaliitto ry

Sari Raassina
hallintoylilääkäri
 

tags

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme

Muutoksia kuntien muutoksenhakuohjeisiin

Kuntien valitusosoituksissa on huomioitava kaksi kesän 2023 aikana tullutta muutosta.

Tutustu ohjeistukseen.