Lausunto opetushallitukselle 25.5.2022 (254/03.01.00/2022) Mari Sjöström

Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyden visio 2035

Kuntaliitto kiittää lausuntomahdollisuudesta. Kuntaliiton näkemyksen mukaan Opetushallituksen esittämän opetuskielen osoittamista koskevan määräyksen päivittämisen tarve on perusteltu. Perusopetuslain 37 §:n mukaisesti Opetushallitus voi tarvittaessa antaa asetuksen säännöksiä täydentäviä määräyksiä.

Opetushallitus esittää, että opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 9 §:n 2 momentissa tarkoitetussa muulla kuin koulun opetuskielellä (kielikylpy- tai kohdekielen opetus) ja perusopetuslain 10 §:n 4 momentissa tarkoitetussa erillisessä opetusryhmässä tai vieraskielisessä koulussa annettavassa esi- ja perusopetuksessa opetuksen kielen halinnan osottaimismahdollisuuksia muutettaisiin.

Kuntaliitto pitää muutoksia hyvinä. Henkilöstön saatavuuden kannalta on erityisen tärkeää, että riittävä opetuskielen hallinta voidaan osoittaa monin eri perustein. Tällä edistetään sitä, että jatkossakin esi- ja perusopetuksessa voidaan järjestää mm. kielikylpyopetusta ja laajamittaista kaksikielistä opetusta.

SUOMEN KUNTALIITTO

Mari Sjöström
erityisasiantuntija

tags

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme