Opetus ja kulttuuri

Kuntien opetus- ja kulttuuripalveluilla edistetään ihmisten hyvinvointia sekä kuntien ja alueiden elinvoimaisuuden edellytyksiä. Varhaiskasvatus- ja koulutuspalvelut edistävät elinikäistä oppimista ja väestön osaamista. Taide ja kulttuuri lisäävät yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.

Parhaimmillaan hyvin hoidetut opetus- ja kulttuuripalvelut nostavat kunnan imagoa sekä houkuttelevat lisää asukkaita ja yhteisöjä kuntaan.

Kuntaliiton sivistyspoliittinen ohjelma Sivistyksen suunta 2025.

salminen

Elinikäinen oppiminen vaatii koulutusjärjestelmältä joustavuutta

Tuoreessa hallitusohjelmassa luvataan toteuttaa parlamentaarinen jatkuvan oppimisen uudistus, jolla vastataan yksilön oman osaamisen kehittämis- ja uudistamistarpeisiin. Lue Hannele Salmisen blogi sangen monisyisestä asiasta.
narrow
Väisänen-Haapanen

Jo 120 vuotta vireää kansalaisopistotoimintaa kunnissa

Kunnat ovat olleet vahvoja kansalaisopistotoiminnan käynnistäjiä ja toteuttajia alusta pitäen. Kuntalaisille lähellä olevat kansalaisopistopalvelut ovat osoitus virkeästä kunnasta, jossa on hyvä asua ja osallistua, kirjoittaa Päivi Väisänen-Haapanen
narrow
sauvakävely

Valtakunnalliset sivistystoimen neuvottelupäivät 1.-2.10.2019

Seminaarin ensimmäisenä päivänä tarkennamme eri näkökulmista hallituskauden sivistys- ja hyvinvointipoliittisia näkymiä. Toisena päivänä paneudumme johtamisen ja johtamistyön ajankohtaisiin ja tulevaisuuden kysymyksiin - osaamisen kehittämistä ja hyvinvointia unohtamatta.
lateral-image-left
Kuntamarkkinat

Kuntamarkkinat pidettiin 11.-12.9.!

Kuntamarkkinat on kunta-alan tärkein tapaamispaikka, jossa keskustellaan julkisen hallinnon ajankohtaisista asioista. Vuoden 2019 Kuntamarkkinoilla tarjolla oli satoja seminaareja, tietoiskuja ja näytteilleasettajia. 

lateral-image-right