Tiedote, 

Ilkka Myllymäki Kuntaliiton Brysselin toimiston johtajaksi

Ilkka MyllymäkiIlkka Myllymäki on valittu Kuntaliiton Brysselin toimiston johtajaksi. Pesti on kolmen vuoden mittainen, ja siihen sisältyy kahden vuoden lisäoptio.

Myllymäki siirtyy tehtävään Helsingin EU-toimiston varajohtajan ja EU-erityisasiantuntijan tehtävästä. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

– Euroopan unionin toiminta ja päätökset vaikuttavat keskeisellä tavalla suomalaisten alueiden ja kuntien toimintaedellytyksiin. Siksi on tärkeää, että suomalaisen alue- ja paikallishallinnon näkemyksiä tuodaan vahvasti esille EU:n päätöksenteossa ja tässä Kuntaliiton Brysselin toimistolla on keskeinen rooli, korostaa Myllymäki.  

Brysselin toimiston johtaja vastaa Kuntaliiton EU-edunvalvontatyön valmistelusta, kehittämisestä ja toteutuksesta yhdessä Suomessa työskentelevien asiantuntijoiden kanssa. Tehtäviin kuuluu myös seurata EU:ssa tapahtuvaa lainsäädäntövalmistelua sekä yhteistyöverkostojen rakentaminen ja ylläpito.

Kuntaliiton Brysselin toimistossa työskentelee kaksi kuntaliittolaista, mutta EU-asiat kuuluvat lähes kaikkien Kuntaliiton asiantuntijoiden työpöydälle.

Lisätietoja
Yhteysjohtaja Jose Valanta, yhteysjohtaja, jose.valanta@kuntaliitto.fi
Laura Parsama, kansainvälisten asioiden päällikkö, laura.parsama@kuntaliitto.fi

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista

Kuntamarkkinat 18.-19.9.2024!

Kuntamarkkinat tarjoaa vuosittain kahden päivän ajaksi monipuolista ja ajankohtaista tietoa. Kuntamarkkinat on ideoita pulppuava julkisen sektorin vuoden suurin foorumi, joka järjestetään Kuntatalolla Helsingissä.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu jo mukaan!