KuntaTietoPalvelu avaa ajantasaiset osoitetiedot kunnista yhteiskunnan käyttöön

Kuntien yhteistä KuntaTietoPalvelua toteutetaan Suomen Kuntaliitossa Kuntasäätiön tuella. Palvelun valmistelu käynnistyi vuosi sitten. Kuntia aktivoidaan liittymään palveluun ja julkaisemaan rakennusten ja muiden osoitekohteiden tiedot palveluun suoraan kuntien rakennusvalvonnan tietojärjestelmistä. Kunnat voivat liittyä palveluun lomakkeella Kuntaliiton sivuilta. Palvelu avataan julkiseen käyttöön vuoden 2018 alussa. On tärkeää, että kunnat julkaisevat osoitetietonsa Palveluun mahdollisimman nopeasti.

Osoitetietojen hyvä laatu ja osoiteprosessin toimivuus tulisi myös varmistaa. Keskeisiä hyötyjiä palvelusta ovat kansalaisten lisäksi mm. Hätäkeskuslaitos, Posti sekä navigaattorijärjestelmät, kun kohteiden jatkuvasti ajantasaisimmat osoitetiedot ovat saatavilla myös koneluettavana tietopalveluna.

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista

Kuntaliiton ratkaisut teknisen toimen osaajapulaan

Teknisen alan työvoimapula on pahenemassa. Kunnista puuttuu kaavoittajia, rakennustarkastajia, kiinteistöinsinöörejä ja rakennuttajia sekä monia muita maankäytön, rakentamisen ja infrapalvelujen ammattilaisia.

Tutustu Kuntaliiton ratkaisuihin!

Kuntien ilmastokonferenssi 30.-31.5. – Tervetuloa mukaan!

Tervetuloa keskustelemaan kuntien ilmastotyöstä! Mitä on vuosien aikana opittu ja miten näitä oppeja hyödynnetään tulevassa työssä?

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Kuntien digiviikko kesäkuussa!

Kuntien digiviikko järjestetään 5.-9.6. Digiviikon tavoitteena on nostaa digitalisaatioon liittyviä kysymyksiä laajempaan keskusteluun erityisesti kuntanäkökulmasta sekä tulosten että haasteiden kautta.

Tutustu digiviikon ohjelmaan!

Siniset kikkareet

Uudistuvat, erilaistuvat ja elinvoimaiset kunnat: tutustu Kuntaliiton ehdotuksiin hallitusohjelmakirjauksiksi

Eduskuntavaalit ovat myös kuntavaalit. Kokosimme kuntakentän 13 kärkitavoitetta kevään hallitusohjelmaneuvotteluihin.

Tutustu hallitusohjelmatavoitteisiin.