KuntaTietoPalvelu avaa ajantasaiset osoitetiedot kunnista yhteiskunnan käyttöön

Kuntien yhteistä KuntaTietoPalvelua toteutetaan Suomen Kuntaliitossa Kuntasäätiön tuella. Palvelun valmistelu käynnistyi vuosi sitten. Kuntia aktivoidaan liittymään palveluun ja julkaisemaan rakennusten ja muiden osoitekohteiden tiedot palveluun suoraan kuntien rakennusvalvonnan tietojärjestelmistä. Kunnat voivat liittyä palveluun lomakkeella Kuntaliiton sivuilta. Palvelu avataan julkiseen käyttöön vuoden 2018 alussa. On tärkeää, että kunnat julkaisevat osoitetietonsa Palveluun mahdollisimman nopeasti.

Osoitetietojen hyvä laatu ja osoiteprosessin toimivuus tulisi myös varmistaa. Keskeisiä hyötyjiä palvelusta ovat kansalaisten lisäksi mm. Hätäkeskuslaitos, Posti sekä navigaattorijärjestelmät, kun kohteiden jatkuvasti ajantasaisimmat osoitetiedot ovat saatavilla myös koneluettavana tietopalveluna.

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme

Kuntaliiton ratkaisut teknisen toimen osaajapulaan

Teknisen alan työvoimapula on pahenemassa. Kunnista puuttuu kaavoittajia, rakennustarkastajia, kiinteistöinsinöörejä ja rakennuttajia sekä monia muita maankäytön, rakentamisen ja infrapalvelujen ammattilaisia.

Tutustu Kuntaliiton ratkaisuihin!