KuntaTietoPalvelu avaa ajantasaiset osoitetiedot kunnista yhteiskunnan käyttöön

Kuntien yhteistä KuntaTietoPalvelua toteutetaan Suomen Kuntaliitossa Kuntasäätiön tuella. Palvelun valmistelu käynnistyi vuosi sitten. Kuntia aktivoidaan liittymään palveluun ja julkaisemaan rakennusten ja muiden osoitekohteiden tiedot palveluun suoraan kuntien rakennusvalvonnan tietojärjestelmistä. Kunnat voivat liittyä palveluun lomakkeella Kuntaliiton sivuilta. Palvelu avataan julkiseen käyttöön vuoden 2018 alussa. On tärkeää, että kunnat julkaisevat osoitetietonsa Palveluun mahdollisimman nopeasti.

Osoitetietojen hyvä laatu ja osoiteprosessin toimivuus tulisi myös varmistaa. Keskeisiä hyötyjiä palvelusta ovat kansalaisten lisäksi mm. Hätäkeskuslaitos, Posti sekä navigaattorijärjestelmät, kun kohteiden jatkuvasti ajantasaisimmat osoitetiedot ovat saatavilla myös koneluettavana tietopalveluna.

Matti Holopainen

Matti