Tiedote, 

Järjestöt toivovat parlamentaarista liikenneryhmää

(EK, Kuntaliitto, MTK, RT, SAK ja STTK tiedottavat 31.1.2017) Työmarkkina- ja elinkeinoelämän järjestöt sekä Kuntaliitto kannattavat parlamentaarisen liikenneryhmän perustamista ja toivovat eduskuntapuolueiden pääsevän siitä sopuun.

Työmarkkina- ja elinkeinoelämän järjestöt sekä Kuntaliitto kannattavat parlamentaarisen liikenneryhmän perustamista ja toivovat eduskuntapuolueiden pääsevän siitä sopuun.
 
Työryhmän tulee etsiä ratkaisu liikenneverkon korjausvelan hallittuun purkamiseen ja laatia Suomelle pitkäjänteinen infrainvestointiohjelma. Samalla tulee ottaa huomioon Pariisin ilmastosopimuksen liikennesektorille tuomat mittavat päästötavoitteet.
 
SAK:n, EK:n, Kuntaliiton, MTK:n, STTK:n ja Rakennusteollisuus RT:n teettämässä Liikenneinfrastruktuuri 2040 -selvityksessä ehdotettiin parlamentaarista liikenneryhmän perustamista. Selvityksen laativat VTT:n ja TAMK:n tutkijat.
 
Lisätietoja: 
Kari Jääskeläinen, EK, 044 058 1030
Timo Reina, Kuntaliitto, 040 555 8458
Antti Sahi, MTK, 0400 804 496
Tarmo Pipatti, RT, 040 506 5021
Sauli Hievanen, SAK, 0400 165 004
Antti Aarnio, STTK, 0400 381 634

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme

Kuntaliiton ratkaisut teknisen toimen osaajapulaan

Teknisen alan työvoimapula on pahenemassa. Kunnista puuttuu kaavoittajia, rakennustarkastajia, kiinteistöinsinöörejä ja rakennuttajia sekä monia muita maankäytön, rakentamisen ja infrapalvelujen ammattilaisia.

Tutustu Kuntaliiton ratkaisuihin!